Ron Burkle si Brad Greenspan au depus oferte pentru Dow Jones

Miercuri, 11 Iulie 2007, ora 17:26
1008 citiri

Oamenii de afaceri Ron Burkle si Brad Greenspan si-au depus marti ofertele pentru achizitia Dow Jones, care detine "The Wall Street Journal". Potrivit AFP, aceasta reprezinta o ultima incercare a companiei de a gasi un alt cumparator decat Rupert Murdoch.

Cei doi oameni de afaceri au planuri diferite pentru Dow Jones, au declarat, pentru "The Wall Street Journal", persoane apropiate negocierilor.

Ron Burkle, care este patronul unei retele de supermarketuri, vizeaza o structura de actionariat pentru Dow Jones care sa includa un fond de participare pentru salariati. In acelasi timp, Brad Greenspan, care detine societatea de televiziune prin satelit EchoStar Communications si grupul de solutii informatice Intel, a propus achizitia a 50 la suta din Dow Jones si intentioneaza sa investeasca 250 de milioane de dolari in companie, cu intentia expriamta de a dezvolta activitatea video.

Ron Burkle si Brad Greenspan concureaza cu oferta de 5 miliarde de dolari facuta de Rupert Murdoch, pe care familia Bancroft, ce detine controlul companiei Dow Jones, nu a acceptat-o inca desi negocierile dureaza de mai multe saptamani.

Rupert Murdoch, care controleaza News Corporation, a anuntat, la inceputul lunii mai, ca vrea sa cumpere Dow Jones si ca ofera 60 de dolari pentru o actiune, care era cotata la 36 de dolari, valoarea totala a tranzactiei fiind de 5 miliarde de dolari. Dupa anuntul lui Murdoch, familia Bancroft, care controleaza cea mai mare partea a actiunilor Dow Jones, a anuntat ca va bloca vanzarea. O parte dintre angajatii "The Wall Street Journal" au protestat fata de comentariile lui Murdoch referitoare la marimea articolelor. El a declarat ca citeste rar un material intreg din "The Wall Street Journal" deoarece sunt prea lungi si ca, uneori, este frustrat de articolele lungi.

Ron Burkle ocupa locul 112 in topul din 2005 al celor mai bogati americani realizat de revista "Forbes", cu o avere estimata la 2,3 miliarde de dolari. El este, printre altele, proprietar al unei retele de supermarketuri si actionar al echipei de hockey Pittsburgh Pinguins.

Brad Greenspan este un om de afaceri american care detine societatea de televiziune prin satelit EchoStar Communications si grupul de solutii informatice Intel. El este fondatorul retelei sociale MySpace, care a fost achizitionata de News Corporation, compania lui Rupert Murdoch.

Compania americana Dow Jones & Co. este un grup independent de informatii financiare, infiintat in 1882 si controlat, in prezent, de familia Bancroft. Dow Jones detine, printre altele, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane "The Wall Street Journal" si editiile sale din intreaga lume, saptamanalul "Barron's", revista lunara "Far Eastern Economic Review" si agentia de informatii financiare Dow Jones.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...