Compania Dove a fost fortata sa isi ceara scuze dupa o gafa rasista

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 09:12
2585 citiri
Compania Dove a fost fortata sa isi ceara scuze dupa o gafa rasista
Foto: Facebook/Dove

Compania Dove a fost nevoita sa isi ceara scuze in urma unei campanii publicitare "rasista" de pe Facebook care prezinta o femeie de culoare care se transforma intr-una "alba". Reactia a fost pe masura, publicul amenintand ca va boicota brandul.

Brandul de ingrijire personala Dove a transmis ca regreta profund dupa ce a lansat o serie de imagini in care o femeie de culoare se transforma intr-una "alba" dupa ce foloseste sapunul Dove.

Campania "profund ignoranta", cum a numit-o presa, arata o femeie de culoare care isi da jos tricoul pentru a scoate la iveala o femeie alba, apoi o femeie alba care se dezbraca pentru a descoperi o alta asiatica.

Dove, compania detinuta de gigantul Unilever, a scris pe Twitter: "In imaginea pe care am postat-o recent pe Facebook am omis ceea ce reprezinta eufemistic culoarea pielii. Regretam profund ofensa pe care am cauzat-o".

Este neclar ce tip de public a dorit sa tinteasca campania publicitara, dar makeup artistul Naythemua, prima care a postat imaginile pe Facebook, a sustinut ca femeile de culoare au fost "surde" la remarca legata de culoarea pielii.

"Ce vrea sa transmita Dove pe langa rasismului flagrant", "Nu voi mai folosi brandul Dove, daca rasismul nu va inceta", sunt amenintarile scrise de publicul brandului.

Nu este prima data cand brandul "se frige" cu astfel de mesaje. In 2011, o campanie Dove a provocat critici in masa dupa ce o femeie a devenit mai curata, pielea ei devenind mai deschisa cu un ton.

Brandul a declarat atunci ca: "Toate cele trei femei sunt destinate pentru a demonstra beneficiile produsului. Noi nu putem accepta orice activitate sau imagini care insulta in mod intentionat publicul".

...citeste mai departe despre "Compania Dove a fost fortata sa isi ceara scuze dupa o gafa rasista" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Dove gafa rasista, #Dove scuze gafa rasista , #Stiri Media