Directorul Agerpres, dupa votul din Senat: Romascanu pregateste desfiintarea Agerpres ca agentie independenta

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 22:25
1751 citiri

Dupa ce Senatul a adoptat, luni, modificarea propusa de ministrul Culturii la legea de functionare a agentiei nationale de presa, directorul Agerpres acuza ca Lucian Romascanu pregateste desfiintarea acesteia ca agentie de presa independenta.

Noua lege prevede ca, odata cu respingerea raportului de activitate, este demis si directorul general al institutiei.

"Publicul Agerpres trebuie sa stie ca votul celor 64 de senatori este unul impotriva agentiei, impotriva criteriilor profesionale obiective si, mai ales, este un vot pentru subordonarea politica a celei mai stabile institutii de presa publica din acest moment", sustine directorul Alexandru Giboi, intr-un punct de vedere remis luni seara Ziare.com.

Seful agentiei de presa a statului sustine ca i se pare normal ca Parlamentul sa poata schimba conducerea Agerpres, insa pe criterii de performanta.

"Din pacate, votul de astazi din Senat scoate in evidenta argumentul suprem al initiatorilor modificarii legii Agerpres: subordonarea politica.

Da, Parlamentul ar trebui sa poata demite conducerea unei institutii pe care tot Parlamentul o numeste. Dar nu oricum, nu printr-un vot total politic, ci in urma analizei unor criterii profesionale cuantificabile, care sa fie relevante asupra evolutiei institutiei respective.

In cazul de fata, majoritatea senatorilor, inclusiv domnul Romascanu, au respins tocmai acele amendamente care aduceau criteriile de performanta in proiectul domnului ministru al Culturii, imbunatatindu-l si scotandu-l practic din sfera influentei votului politic.

Ce dovada mai clara despre intentiile domnului Romascanu si a celorlalti initiatori si votanti ai modificarii legii Agerpres, decat renuntarea totala la criteriile de performanta ca baza a analizei activitatii Agentiei? De fapt, dansii nu doresc "reforma" sau "modernizarea" agentiei de presa, ci doar transformarea acesteia intr-un alt buton de comanda a presei publice, pentru partidul politic aflat la putere", acuza Giboi in comunicatul citat.

Acesta spune ca, pana acum, a preferat sa nu creada ca aceasta initiativa legislativa ar avea drept scop demiterea lui.

"M-am luptat si voi continua sa ma lupt pentru principiile libertatii presei si ale democratiei pe care aceasta initiativa legislativa le incalca. Dar nu pot sa nu constat ca, in fond, in acest moment directorul Agerpres, alaturi de organizatiile nationale si internationale ce apara libertatea presei, stau intre o parte a puterii politice si nevoia de contr ...citeste mai departe despre "Directorul Agerpres, dupa votul din Senat: Romascanu pregateste desfiintarea Agerpres ca agentie independenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Agerpres lege director demis , #Stiri Media