Fostul CEO de la Daily Mail vrea sa salveze presa locala

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 17:29
1123 citiri
Fostul CEO de la Daily Mail vrea sa salveze presa locala

Valoarea grupului britanic ''Local World'' - 160 de ziare si site-uri - s-a prabusit de la un miliard si jumatate de lire sterline la cateva zeci de milioane. Acum, David Montgomery, fost editor al ''News of the World'' si fost CEO al tabloidului Daily Mail, achizitioneaza grupul pentru a-l relansa, informeaza cotidianul italian La Repubblica.

Fostul editor al ''News of the World'' - tabloidul duminical aflat in proprietatea lui Rupert Murdoch - si fost CEO al Daily Mirror - un alt tabloid londonez - a pus pe picioare un consortiu pentru a achizitiona unul dintre cele mai mari lanturi de ziare regionale din Marea Britanie - aproximativ 100 de ziare si 60 de site-uri pe Internet - rebotezat ''Local World''.

Cele mai cunoscute sunt ''Cambridge Evening News'', ''Leicester Mercury'' si ''Hull Daily Mail''. In total, au o valoare de 100 de milioane de lire sterline. In 2011, au avut o cifra de afaceri totala de 273 milioane euro cu 21 de milioane profit.

Aceste cifre par sa fie un certificat de sanatate, dar ascund un declin abrupt, daca Montgomery si-a adjudecat majoritatea grupului, cu o investitie de 52 de milioane, cand numai cu sase ani in urma grupul a fost estimat la un miliard si jumatate de lire sterline.

Editorul in varsta de 64 de ani crede ca va reusi atat folosind toate platformele disponibile - hartie, Internet si tableta - cat si economisind puternic costurile.

Cum? Renuntand la modelul traditional de jurnalism, pentru a folosi echipe mici de angajati foarte flexibili, capabili de multi-tasking, care includ de toate - culegere de stiri, elaborarea lor, ajutarea la intreaga factura a ziarului, sub toate aspectele. Pe scurt, fara a mai recurge la divizarea muncii intre jurnalisti, personal tehnic si staff si posibil fara a-i considera cu adevarat reporteri pe angajatii sai.

Aceasta perspectiva a suscitat o ingrijorare considerabila in redactiile celor 100 de ziare ale sale. Dar oricum acestea ar fi fost ingrijorate, pornind de la ideea ca vor trebui sa traga oblonul, avand in vedere ca vanzarile si publicitatea continua sa scada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#presa online Marea Britanie, #presa locala Marea Britanie , #Stiri Media