Gadea si Ciuvica, audiati in dosarul RCS&RDS. Gadea: Nu am primit ordine privind activitatea editoriala

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 19:58
1538 citiri
Gadea si Ciuvica, audiati in dosarul RCS&RDS. Gadea: Nu am primit ordine privind activitatea editoriala
Foto: Facebook/Mihai Gadea

Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au fost audiati vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martori, in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Amintim ca in acest dosar directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, l-a santajat pe Bendei ca va difuza materiale compromitatoare despre el, daca nu accepta semnarea unui contract agreat de trust.

Primul care a dat declaratii in fata instantei a fost Mihai Gadea, el oferind detalii in legatura cu difuzarea de catre Antena 3, in mai 2013, a unui spot publicitar, prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie din fotbal.

Mihai Gadea a spus in sala de judecata ca Antena 3 si Antena TV Group sunt doua entitati juridice care functioneaza independent, intre care exista un protocol de colaborare privind difuzarea de materiale promotionale. Camelia Voiculescu apare in actionariatul ambelor societati, dar ea nu este implicata in deciziile editoriale ale postului Antena 3.

"Nu am fost niciodata cenzurat, nu mi s-a dictat niciodata ceva de Camelia Voiculescu. Nu am primit ordine privind activitatea editoriala. Au fost dialoguri sociale, firesti, dupa anumite emisiuni. Pe Sorin Alexandrescu l-am cunoscut putin, cand a venit ca director executiv la Antena 1. In afara unor dialoguri firesti, nu am avut alte raporturi cu acesta. Fiecare isi vedea de postul sau", a afirmat Gadea.

Directorul Antena 3 le-a mai spus judecatorilor ca spoturile de publicitate sunt difuzate printr-un automatism, fara ca televiziunea care le difuzeaza sa poata interveni, iar intreaga responsabilitate ii revine celui care il produce.

In cazul promo-ului "Exploziv! Mita in fotbal: 3,5 mil euro. Ancheta jurnalistica in curand", Gadea a mentionat ca acesta a fost produs de Antena Group si a urmat traseul clasic de difuzare pe Antena 3, insa el nu a stiut de el inainte de retinerea lui Sorin Alexandrescu.

"Despre ancheta jurnalistica care se spunea in spot am aflat doar dupa momentul retinerii lui Sorin Alexandrescu. Am aflat ca era o ancheta jurnalistica facuta de cei de la Antena 1 vizand fapte de coruptie. Documentele care stau la baza acestei anchete jurnalistice le-am vazut ulterior, cand totul a devenit public. Din punctul meu de vedere, acele documente impuneau declansarea unei anchete jurnalistice. Sorin Alexandrescu era abilitat sa desfasoare o ancheta jurnalistica, el avand atributii editoriale in Antena TV Group" ...citeste mai departe despre "Gadea si Ciuvica, audiati in dosarul RCS&RDS. Gadea: Nu am primit ordine privind activitatea editoriala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Mihai Gadea dosar santaj, #Mugur Ciuvica dosar santaj , #Stiri Media