Minciunile cu Soros de la Romania TV au ajuns studiu de caz in celebra Foreign Policy

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 21:09
2482 citiri
Minciunile cu Soros de la Romania TV au ajuns studiu de caz in celebra Foreign Policy
Foto: Arhiva Ziare.com

Intr-o ampla analiza in care arata cum George Soros a ajuns "baubau-ul" Europei, prestigiosul Foreign Policy se refera la protestele din iarna din Romania, declansate de celebra OUG 13, si la minciuna lansata de Romania TV, potrivit careia cei iesiti in strada, inclusiv cainii, au fost platiti de Soros.

Protestele din Bucuresti, declansate de masuri legislative adoptate in miez de noapte si menite sa dezincrimineze coruptia, au fost cele mai mari din tara de la caderea comunismului, in 1989. Romania TV - un post TV asociat cu Guvernul, desi nu detinut de acesta oficial - i-a acuzat pe protestatari ca sunt platiti, scrie Foreign Policy.

"Adultii au fost platiti cu 100 de lei (24 de dolari), copiii au primit 50 de lei (12,3 dolari) si cainii au fost platiti cu 30 de lei (7,2 dolari) ", spunea senin, la momentul respectiv, unul dintre jurnalistii Romania TV.

Vezi aici imagini de la cel mai mare dintre protestele din iarna

Unii dintre protestatari au raspuns agatand de caini pancarte, altii le-au bagat animalelor bani in hainute. Un caine putea fi vazut atunci langa o pancarta pe care era scris "Are cineva sa-mi schimbe 30 de lei in euro?". Un altul purta urmatorul mesaj: "George Soros m-a platit sa fiu aici", aminteste publicatia despre amploarea "fenomenului Soros" din iarna, in Romania.

Romania TV a fost amendata pentru acuzatiile ei false la adresa lui Soros. Insa ideea ca jumatate de milion de romani si cainii lor au iesit in strada pentru ca ii platise Soros a atins o coarda receptiva, mai scrie publicatia.

Ideea ca Soros, un om de 87 de ani, instiga de unul singur la nemultumire nu se limiteaza doar la tarmul european al Atlanticului; conspiratiile cu Soros sunt un fenomen global, isi continua analiza publicatia, aducand exemple de peste tot. Aproape orice eveniment negativ din lume e asociat cu numele miliardarului filantrop nascut in Ungaria, observa publicatia, dand ca exemplu recentul atac din Las Vegas, cand aproape 60 de oameni au murit si peste 500 au fost raniti sau referendumul pentru independenta Cataloniei, din 1 octombrie.

"Dar unul dintre locurile in care suspiciunea fata de Soros este cel mai evidenta este Europa Centrala si de Est", scrie Foreign Policy.

In Romania, unde seful partidului de guvernare a declarat ca Soros vrea sa faca lucruri diabolice, miliardarul nu poate fi de incredere pentru ca este ungur.

In Ungaria, unde premierul Viktor Orban ar fi declarat ca Soros va fi principala tema a campaniei electo ...citeste mai departe despre "Minciunile cu Soros de la Romania TV au ajuns studiu de caz in celebra Foreign Policy" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Soros Romania Foreign Policy, #proteste Romania Soros Foreign Policy, #caini platiti Soros Foreign Policy, #Romania TV Soros Foreign Policy, #fenomen Soros Europa lume , #Stiri Media