Moise Guran a eliminat alerta de cutremur din aplicatia Biziday si va face plangere la Politie

Duminica, 05 Martie 2017, ora 20:12
2146 citiri
Moise Guran a eliminat alerta de cutremur din aplicatia Biziday si va face plangere la Politie
Foto: Biziday

Jurnalistul Moise Guran a decis sa deconecteze aplicatia Biziday de la serverele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, in urma falsei alerte de cutremur de 10 grade, transmisa vineri seara abonatilor.

"In aceasta seara ne-am deconectat de la serverele INFP. Colegii mei lucreaza si, cat de curand, veti fi invitati sa faceti un update la Aplicatia Biziday, ce elimina atat Meniul Alertei de Cutremur, cat si filmuletul educativ, dar si informatiile privind preventia", anunta Moise Guran pe Biziday.

"Facem acest lucru pentru a pastra credibilitatea Aplicatiei Biziday, caci responsabilitatea pe care noi ne-o putem asuma este legata de verificarea stirilor si informarea populatiei in timp real. Suntem doar jurnalisti", isi justifica decizia Moise Guran.

Apoi jurnalistul explica de ce a decis, initial, sa introduca alerta de cutremur in aplicatie:

"Cum omul nu a inventat inca niciun mecanism prin care sa combata tremurul scoartei terestre, tot ceea ce se poate face la un cutremur este sa te feresti cat mai bine de efectele acestuia. Or, asta se poate doar rationand, iar spaima de moarte poate fi infranta cu Educatie. Asta a fost credinta mea si asta ne-am si propus sa facem cu Alerta de Cutremur din Aplicatia Biziday. Nu altceva."

Moise Guran sustine ca scopul alertei de cutremur a fost sa ii faca pe utilizatori, oferindu-le ceva la schimb (o avertizare timpurie), sa vada filmuletul de trei minute, postat pe Youtube.

"In conceperea filmuletului am avut in vedere trei lucruri:

1. Sa fie scurt, ca sa-l vada cat mai multa lume;

2. Sa includa un singur call to action (baga-te sub o grinda!) ;

3. Sa induca o indoiala privind iminenta unui cutremur in cazul declansarii Alertei (este un experiment, se poate declansa accidental).

In legatura cu punctul trei am avut dezbateri infinite cu toti colegii mei, jurnalisti, IT-isti, dar si cu specialisti in comunicare si marketing.

Toti mi-au spus ca e rau pentru aplicatie, ca da sentimentul ca e facuta pe genunchi cand noi ne-am dat peste cap sa o facem intr-un fel in care nu s-a mai facut pana acum in Romania. Rar procedez asa, dar in legatura cu filmuletul respectiv mi-am impus punctul de vedere.

De ce? Pentru ca nu am gasit alta modalitate mai puternica decat Indoiala, Neincrederea, pentru a-i convinge pe utilizatori sa nu actioneze sub primul impuls. La declansarea Alertei ei ar fi trebuit sa-si aminteasca - Moise a spus ca se poate declansa accidental. Sa ne ...citeste mai departe despre "Moise Guran a eliminat alerta de cutremur din aplicatia Biziday si va face plangere la Politie" pe Ziare.com

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#alerta cutremur Biziday Moise Guran, #Moise Guran plangere politie alerta cutremur , #Stiri Media