Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul va schimba legea de functionare a Agerpres. Actualul director acuza ca agentia va fi sub control politic total

Parlamentul va schimba legea de functionare a Agerpres. Actualul director acuza ca agentia va fi sub control politic total
Comisia de Cultura a Senatului a avizat favorabil proiectul care modifica Legea de functionare a Agentiei Nationale de Presa Agerpres, directorul general putand fi demis daca raportul anual de activitate este respins de Parlament.

"Am mers pe propunerea colegilor din comisie, ca si in cazul Agentiei Nationale de Presa sa mergem pe aceleasi criterii care exista deja la Televiziunea Romana si Radioul Public.

Atunci cand lucrurile par sa nu se indrepte in directia buna acolo, Parlamentul se poate uita pe raport si poate sa ia o decizie in privinta directorului general, lucru care pana acum nu era stipulat intr-o lege care functiona deja de aproape 14 ani.

Este vorba de modificarea a doua articole. Din punctul acesta de vedere, ceea ce a reiesit foarte clar din dezbaterile din comisie este ca ar trebui sa se aiba in vedere o discutie mai ampla, pentru ca vorbim despre o lege care pana la urma este foarte veche si ar trebui adusa cumva la nivelul anului 2017", a declarat presedintele Comisiei de Cultura, senatorul PSD Radu Preda.

Radu Preda a afirmat ca Parlamentul ar putea lucra la o noua lege de functionare a Agerpres. "In viitorul apropiat, impreuna cu colegii de la Camera Deputatilor, putem sa ne aplecam asupra unei legi noi, care eventual sa cuprinda atributii clare, obiective de management pentru conducerea de acolo si in baza carora sa putem face si evaluari obiective la nivelul actului administrativ de la institutia de presa", a spus Preda.

Acesta a precizat ca decizia comisiei a fost luata cu unanimitate de voturi.

UPDATE 21:33 - Miercuri seara a reactionat si directorul general al Agerpres, care a transmis printr-un comunicat ca ceea ce s-a intamplat astazi face ca "din managementul agentiei de presa sa dispara notiunile de stabilitate, predictibilitate si strategie pe termen mediu si lung si sa ramana doar calculele politice ale viitoarelor echipe de conducere pentru ramanerea in gratiile oricarui partid politic care s-ar afla la putere".

Potrivit lui Alexandru Ion Giboi, in Comisia de Cultura a Senatului nu a fost o dezbatere, ci, cel mult, un "dialog al surzilor", iar urmarea e "obtinerea controlului politic total asupra Agerpres".

Citeste si Agerpres trage un semnal de alarma ca risca sa fie pusa sub control politic ...citeste mai departe despre "Parlamentul va schimba legea de functionare a Agerpres. Actualul director acuza ca agentia va fi sub control politic total" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1549 ori
Citeste mai multe desprelege Agerpres comanda politica