Propaganda rusa asteapta aprobarea CNA pentru a intra oficial in casele romanilor

Marti, 22 August 2017, ora 19:25
2097 citiri
Propaganda rusa asteapta aprobarea CNA pentru a intra oficial in casele romanilor
Foto: Arhiva Privesc.eu

Principalul canal de propaganda interna si regionala al Rusiei, RTR, este pe cale sa intre si in casele romanilor. Cererea se afla pe masa CNA si a fost facuta prin intermediul unei companii inregistrate in acest an la Iasi.

Solicitarea SC Telecontent Production SRL s-a aflat pe ordinea de zi a CNA in sedinta de joi 10 august, dar adoptarea unei hotarari a fost amanata, urmand sa fie abordata in curand, se arata intr-o ampla analiza publicata de LARICS.

Sergheev Evghenii, seful si fondatorul TV Comunicatii Grup si TV Content SRL din Moldova, care detine firma din Iasi, a participat la sedinta CNA, dar a stat pe locurile jurnalistilor, pana cand a fost identificat si dat afara de la dezbaterile interne, conform relatarii lui Mihai Pavelescu pentru Forbes Romania.

Initiativa prorusa a fost sustinuta pe fata de Gabriel Tufeanu, membru in consiliu, dar si de Monica Gubernat, in timp ce alti colegi s-au aratat rezervati.

"Avem televiziuni cu seriale turcesti, coreene. De ce nu si rusesti? Nu cred ca poate sa fie rau", a declarat Tufeanu. In replica, Dorina Rusu a spus, printre altele: "Care le sunt intentiile? De ce vin pe piata romaneasca? E o nebuloasa, nu pot sa fiu de acord. Poate ne vor convinge pe viitor!".

O alta controversa a fost legata de faptul ca pe teritoriul UE toate posturile de televiziune au obligatia sa difuzeze o productie majoritar europeana, in timp ce RTR vrea sa difuzeze 50% filme rusesti si ucrainene, scrie Mihai Pavelescu.

Moscova e angrenata intr-un razboi informational care poate tine ostatica politica externa a unui stat. De ce tace Romania?Ne luptam cu morile de vant? De ce nu poate functiona propaganda Occidentului in Rusia si cum a reusit Moscova sa scoata oamenii in strada la Berlin

Autorul analizei publicate de LARICS spune ca in spatele companiei din Iasi se afla, de fapt, o firma infiintata in Republica Moldova, care este titulara licentei de emisie a RTR prin canalul "RTR Moldova" si care are trei fondatori, printre care si "Societatea rusa pentru organizarea si managementul proiectelor in domeniul mass-media si comunicarii publice" (Rosmediakom), cea care detine 50% din actiuni.

La randul sau, Rosmediakom reprezinta un "conglomerat necomercial" cu sediul in Moscova si care are trei fondatori inscrisi la registrul comertului, printre care doua banci, toti trei controlati de guvernul rus.

Autorul analizei LARICS spune ca aparatul de propaganda rusesc utilizeaza destul de eficient serialele ...citeste mai departe despre "Propaganda rusa asteapta aprobarea CNA pentru a intra oficial in casele romanilor" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#RTR post televiziune Rusia CNA, #propaganda Rusia televiziune Romania , #Stiri Media