Sefa TVR crede ca e datoria sa dea in judecata presa care nu-si dezvaluie sursele: Sunt foarte mandra!

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 17:11
1034 citiri
Sefa TVR crede ca e datoria sa dea in judecata presa care nu-si dezvaluie sursele: Sunt foarte mandra!
Foto: captura video Youtube/B1 TV

Doina Gradea, presedinte-director general al TVR, a declarat la finalul audierii de marti din Comisia pentru Cultura din Camera Deputatilor ca este de datoria institutiei sa dea in judecata publicatiile care nu au dezvaluit sursele in cazul difuzarii sumelor cheltuite de televiziunea publica pentru editia de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur.

Televiziunea Romana a anuntat saptamana trecuta, intr-o notificare privind difuzarea informatiilor cu caracter confidential din contractele comerciale incheiate de SRTv, ca va face o ancheta administrativa complexa si ca va cere celor care au publicat sumele cheltuite pentru festivalul Cerbul de Aur 2018 sa-si dezvaluie sursele.

"Este de datoria noastra sa nu avem implicatii legale, sa stim exact cine a furnizat aceste informatii - sunt sigura ca nu sunt din interiorul TVR, ca nu ar fi putut sa faca nimeni.

In plus, nu sunt reale sumele. Este normal ca, in momentul in care iti cer daune financiare, sa dai in judecata, la randul tau, daca nu sunt publicate sursele", a declarat Gradea jurnalistilor, la finalul audierii din Comisia de Cultura din Camera Deputatilor.

Intrebata si de alesi despre notificare, Gradea le-a raspuns: "Eu inteleg declaratiile politice, pentru ca au rolul lor, pot sa raspund in fata autoritatilor despre felul in care am actionat. Sunt foarte mandra. Sunt foarte mandra ca sunt in TVR".

Presedintele comisiei, liberalul Gigel Stirbu, i-a raspuns ca nu sunt declaratii politice, ci ingrijorari fata de acuzatiile la adresa institutiei de informare publica.

"Eu v-am facut o laudatio cand ati fost aici, la audiere, inainte de a fi numita. Nici macar cunoscandu-va. Cunoscand background-ul dumneavoastra, am avut incredere. V-am dat votul, cand ati fost validata presedinte al CA si al TVR, crezand ca tot ce s-a intamplat pana acum in TVR se va incheia.

Ca veti veni cu o alta optica. Aparand in presa tot felul de situatii, suntem obligati sa luam atitudine. Nu facem declaratii politice. Poate unii colegi mai efervescenti, dar vrem sa eliminam orice suspiciune in privinta Societatii", a spus Stirbu.

TVR s-a clasat pe locul al noualea in audiente

El a precizat ca, in ultimele doua luni - septembrie si octombrie, TVR s-a clasat pe locul al noualea in audiente, citand cifre furnizate de Kantar Media. "Pe 1 Decembrie a fost singura televiziune care a transmis integral, din acest motiv a fost si in frunte".

Doina Gradea, audiata in Parlament pe tema salariilor uriase si neregul ...citeste mai departe despre "Sefa TVR crede ca e datoria sa dea in judecata presa care nu-si dezvaluie sursele: Sunt foarte mandra!" pe Ziare.com

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Doina Gradea TVR audiata Parlament, #Doina Gradea judecata jurnalisti surse , #Stiri Media