Wall Street Journal, acuzat de mituirea unor oficiali din China

Luni, 18 Martie 2013, ora 09:43
1058 citiri
Wall Street Journal, acuzat de mituirea unor oficiali din China

Wall Street Journal a dezvaluit ca se afla in centrul unei anchete juridice deschise in SUA privind banuieli de coruptie in China, insa nu a fost gasita nicio dovada care sa sustina aceste acuzatii.

"Ministerul american al Justitiei a deschis anul trecut o ancheta in urma unor acuzatii potrivit carora angajati ai biroului Wall Street Journal in China ar fi mituit responsabili chinezi in schimbul unor informatii pentru articole", scrie cotidianul de afaceri, proprietate a grupului de presa News Corp, pe site-ul sau, potrivit AFP.

Citand responsabili ai Ministerului si companiei, WSJ adauga ca "o ancheta efectuata de societatea mama a jurnalului nu a gasit nicio dovada care sa sustina aceste acuzatii".

Cotidianul informeaza ca ancheta autoritatilor juridice federale americane a fost lansata in cadrul unei anchete mai mari, in urma scandalului interceptarilor telefonice ilegale din Marea Britanie, care a destabilizat News Corp. Potrivit WSJ, anchetatorii au primit o informatie potrivit careia "unul sau mai multi angajati ai jurnalului ar fi dat cadouri unor responsabili din guvernul chinez in schimbul informatiilor".

Potrivit articolului, nici News Corp., nici cotidianul nu cunosc identitatea informatorului. In el se adauga ca "News Corp. a indicat Ministerului Justitiei ca unii dintre responsabili banuiesc ca informatorul este un agent al guvernului chinez, al carui scop este destabilizarea Jurnalului sau o razbunare impotriva sa, din cauza a ceea ce scrie despre conducerea politica chineza".

WSJ dezvaluie ancheta autoritatilor in contextul unor tensiuni in crestere intre Beijing si Washington cu privire la atacuri cibernetice care au vizat SUA. Miercuri, presedintele american, Barack Obama, a avertizat direct autoritatile chineze impotriva acestor atacuri, facand promisiunea unor discutii "in forta" cu Beijingul.

Noul premier chinez, Li Keqiang, a respins duminica aceste acuzatii, numindu-le "nefondate".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#mita Wall Street Journal, #China mita autoritati, #Wall Street Journal China , #Stiri Media