Abonamentele de cablu digital, "vedete" in 2011

Marti, 22 Mai 2012, ora 14:12
1405 citiri
Abonamentele de cablu digital, "vedete" in 2011

Numarul romanilor care urmaresc programe televizate prin cablu digital s-a dublat fata de anul trecut, arata un raport al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

De asemenea, numarul total de abonati a crescut, peste 82,6% din totalul gospodariilor romanesti avand un abonament la unul din cei 460 de furnizori de servicii de retransmisie a programelor TV, releva un comunicat de presa al ANCOM.

La finalul anului 2011, numarul total de abonati era de 5,85% milioane, in crestere cu 2% fata de sfarsitul anului precedent. In ultimul an, numarul abonatilor la serviciile de cablu a crescut cu 7%, iar numarul abonatilor prin retele satelit a crescut cu 2 procente, dupa ce inregistrase o scadere de 5%.

Din numarul total al abonatilor, 61% s-au indreptat catre retele de cablu, 38,5% catre retele satelit si 0,5% pentru tehnologia IPTV. In mediul urban, 91,1% din gospodarii au abonamente la astfel de servicii, din care 78% prin retele de cablu si 21% prin retele satelit. In mediul rural, 72,2% din gospodarii urmaresc programe la televizor, majoritatea prin retele satelit.

In general, retelele de cablu au inregistrat cresteri, atat ca numar total al abonatilor, cat si a numarului celor care urmaresc programe prin cablu digital.

Numarul total al abonatilor a crescut in ultimul an cu 7 procente, iar numarul celor care au ales retele prin cablu digital a crescut cu 129% fata de finalul lui 2010 si cu 24% fata de jumatatea anului trecut.

Ponderea abonatilor la retele digitale a crescut pana la 25% din numarul total, iar numarul urmeaza sa creasca in continuare, estimeaza specialistii.

Cresterea numarului de abonati prin cablu in mediul urban a fost de 3,5, doar in ultimele sase luni ale lui 2011, in timp ce in mediul rural numarul de abonamente prin cablu a crescut nesemnificativ. Astfel, in mediul urban numarul de abonati este de 2,79 milioane, iar in mediul rural, de 0,78 milioane.

Numarul abonamentelor la serviciile de retransmisie a programelor furnizate prin tehnologie IP s-a redus cu 21 procente in cel de-al doilea semestru al anului 2011, la finalul anului trecut, numarul total fiind de aproximativ 30.000.

Conform comunicatului de presa remis de ANCOM, la realizarea raportului s-a apelat la baza de date raportata de furnizarii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, in raport cu numarul total de abonati si numarul de gospodarii din Romania, conform cu rezultatele preliminare ale recensamantului din 2011.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#numar abonati cablu TV, #pondere abonati cablu digital , #Televiziune