Apple vrea sa devina operator de telefonie si pune la bataie sume de ordinul miliardelor de dolari

Marti, 11 Septembrie 2007, ora 10:55
985 citiri

Conform Business Week, Apple doreste sa achizitioneze o serie de frecvente de telefonie scoase la licitatie de guvernul SUA si pentru asta, grupul e gata sa puna la bataie mai multe miliarde de dolari precum rivalul Google, numarul unu pe piata internetului.

Licitatia, la care participantii trebuie sa ofere o suma de minim 4,6 miliarde de dolari, va scoate la vanzare o parte din frecventele detinute de retelele de televiziune cu semnal analog, constranse prin lege sa treaca la semnal digital incepand cu anul 2009. Castigatorii acestei licitatii vor deveni noii operatori de telefonie din Statele Unite ale Americii.

Apple nu a putut fi contactat de catre AFP pentru a comenta aceste informatii.

Autoritatile americane au decis cu putin timp in urma ca aceste frecvente ar putea fi folosite de oricare dispozitiv telefonic portabil. Momentan, operatorii americani de telefonie pot selecta modelele de telefoane care pot functiona pe unele retele, excluzand alte modele.

Conform Business Week, care citeaza surse apropiate de dosar, Apple este interesat de posibilitatea de a deveni operator de telefonie, avand in vedere ca a vandut deja un milion de unitati din primul telefon mobil produs de grup - iPhone, un dispozitiv multifuntional, dotat cu capacitati de navigare pe internet.

Grupul Google, care a militat pentru deschiderea accesului la frecventele telefonice, a afirmat deja ca va participa la aceasta licitatie.

Frecventele scoase la vanzare, mai ales cele din banda de 700 Mhz, vor permite crearea unei retele de banda larga, mult mai rapida decat retelele Wi-Fi sau de telefonie mobila folosite momentan.

Apple, care dispune de fonduri de 14 miliarde de dolari, ar putea cheltui cu usurinta aproximativ 9 miliarde, suma considerata suficienta pentru crearea unei retele cu amploare nationala, afirma Business Week.

Printre celelelta grupuri interesate de preluarea acestor frecvente se numara compania de televiziune prin satelit DirecTv, precum si grupul eBay, proprietar al sistemului de telefonie prin internet Skype, adauga revista.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...