Business Standard: Sarbu plateste 8,3 milioane de euro pentru "Pro Sport"

Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 11:26
1263 citiri

Trustul Media Pro, condus de Adrian Sarbu, cumpara de la trustul Ringier cotidianul "Pro Sport", pentru care va plati 8,3 milioane de euro, inclusiv TVA, informeaza publicatia "Business Standard". Tranzactia asteapta in acest moment avizul Consiliului Concurentei.

Potrivit "Business Standard", tranzactia va fi finalizata, cel mai probabil, in luna decembrie.

Surse apropiate tranzactiei, citate de publicatie, au declarat ca, odata cu achizitia cotidianului, Media Pro va prelua intreaga echipa a "Pro Sport", mai putin pe redactorul-sef, Dorin Chiotea. Totodata, Ovidiu Ioanitoaia, in prezent director al cotidianului rival "Gazeta Sporturilor", va deveni noul director al publicatiei "Pro Sport". Contactat de "Business Standard", Ovidiu Ioanitoaia a declarat ca nu a fost informat oficial cu privire la numire, dar ca a pastrat o relatie amicala cu Adrian Sarbu de la plecarea din trustul Media Pro. Ioanitoaia a mai declarat ca, de-a lungul timpului, a discutat cu Adrian Sarbu despre posibilitatea ca acesta sa includa in portofoliul Media Pro si un titlu de cotidian sportiv, dupa ce va face o televiziune de sport. Trustul Media Pro detine, in prezent, televiziunea Sport.ro.

In urma preluarii cotidianului de catre Media Pro, angajatii "Pro Sport" care nu vor mai dori sa ramana la acest ziar vor primi de la Ringier salariul pe trei luni in avans, adauga "Business Standard". Potrivit unor surse din industria tipografica, conducerea Ringier a anuntat ca nu va mai tipari cotidianul in tipografiile de la Cluj-Napoca si Timisoara, unde este imprimat in prezent.

In urma cu aproape cinci ani, Adrian Sarbu a vandut cotidianul "Pro Sport" trustului elvetian Ringier, pentru suma de 7,7 milioane de dolari, inclusiv TVA. In momentul vanzarii, Adrian Sarbu a semnat un contract prin care se angaja sa nu lanseze sau sa cumpere, timp de 5 ani, niciun alt cotidian sportiv. Aceasta clauza expira in februarie 2008. Potrivit publicatiei "Business Standard", aceasta poate fi incalcata inainte de termen, deoarece tranzactia actuala se desfasoara intre aceleasi trusturi, Media Pro si Ringier.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...