Compania AMC Networks, prezenta si pe piata din Romania, a cumparat 49,9% din BBC America

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 16:10
1714 citiri
Compania AMC Networks, prezenta si pe piata din Romania, a cumparat 49,9% din BBC America

Compania americana AMC Networks, care este prezenta si pe piata din Romania cu mai multe televiziuni, a cumparat un pachet substantial de actiuni (49,9%) la televiziunea BBC America.

Tranzactia incheiata intre BBC Worldwide, compania prin care radiodifuzorul public britanic isi desfasoara operatiunile la nivel international, si compania americana AMC Networks este estimata la 200 milioane de dolari. BBC Worldwide va detine in continuare un pachet de 50,1% actiuni la televiziunea BBC America, informeaza realscreen.comrealscreen.com, scrie Mediafax.

In urma acestei tranzactii, televiziunea BBC America va beneficia atat de reteaua de distributie a AMC, cat si de sistemul de vanzari de publicitate al companiei americane.

Intr-o declaratie de presa, AMC Networks a declarat ca va opera BBC America ca pe o televiziune de sine statatoare, care va functiona in acord cu standardele si politicile editoriale ale corporatiei BBC.

Televiziunea BBC America este in prezent disponibila in circa 80 de milioane de camine din Statele Unite. Televiziunea a fost lansata in 1998 si difuzeaza unele dintre cele mai cunoscute programe produse de BBC, intre care "Doctor Who" si "Top Gear", dar si productii originale, precum "Orphan Black".

Cele doua companii colaboreaza deja in domeniul creativ

AMC si BBC au deja o relatie de colaborare in domeniul creativ. Cele doua companii au produs impreuna serialul cu opt episoade "The Honourable Woman", care este difuzat in prezent in Marea Britanie, pe BBC2, si care urmeaza sa fie transmis si la Sundance Channel, o televiziune detinuta de AMC.

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care detine si opereaza mai multe televiziuni, intre care se numara AMC, IFC, Sundance Channel si WE TV. De asemenea, compania detine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" si "The Walking Dead".

Compania americana AMC Networks a achizitionat de la grupul american de telecomunicatii Liberty Global Inc. divizia de continut - Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la inceputul anului. In luna iulie, AMC Networks a anuntat schimbarea imaginii Chellomedia in AMC Networks International.

Portofoliul de televiziuni din Romania al AMC Networks include: Minimax, Megamax, Film Cafe, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel (care se va transforma in AMC pe 5 noiembrie) si Shorts TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#amc bbc, #televiziuni preluare , #Televiziune