DNA ii prelungeste lui Alexandrescu interdictia de a parasi tara. UPDATE

Joi, 01 August 2013, ora 09:59
1363 citiri
DNA ii prelungeste lui Alexandrescu interdictia de a parasi tara. UPDATE

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care este acuzat, alaturi de alte persoane, ca a santajat administratorului firmei RCS-RDS. Cu aceasta ocazie, procurorii i-au prelungit acestuia interdictia de a parasi tara.

In acest dosar, presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare luni de procurorii anticoruptie pentru complicitate la santaj.

"Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat, cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata", declara DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-a constrans pe Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

In acest sens, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea catre Ioan Bendei si catre alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL si semnate de George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania RCS&RDS si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicat administratorul.

Anterior, in acelasi dosar au fost pusi sub invinuire presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 si SC Intact Publishing SRL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Sorin Alexandrescu DNA, #directorul Antena Group DNA, #santaj Sorin Alexandrescu RDS , #Televiziune