HBO Europe va sustine realizarea a 12 documentare pe an, inclusiv din Romania

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 14:59
1981 citiri
HBO Europe va sustine realizarea a 12 documentare pe an, inclusiv din Romania
Foto: nationtrend.com

HBO si-a reafirmat angajamentul de a produce documentare la nivel european, intentionand sa sustina financiar realizarea a 12 productii de gen pe an, din tari precum Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Romania, informeaza screendaily.com.

Punctul central al strategiei de programe originale a HBO Europe este productia de documentare, a declarat Antony Root, Executive Vice President Original Programming & Production la HBO Europe, potrivit Mediafax.

"Vrem naratiuni puternice care sa prezinte, in cele mai multe cazuri, si povesti emotionale puternice", a spus Antony Root.

Potrivit acestuia, HBO prefera sa sprijine documentare "cu un punct de vedere puternic si cu o voce regizorala" puternica.

Totodata, Antony Root a confirmat ca reteaua de televiziune, care functioneaza in regim cu plata (pay TV), va sustine realizarea a 12 documentare care vor proveni din Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Romania si din alte tari din aceasta regiune.

"Principalul scop al productiei originale, atat in domeniul fictiunii, cat si in cel documentar, este sa aiba un impact pe piata pe care sunt difuzate. Cu alte cuvinte, daca faci un film ceh care rezoneaza cu publicul din Cehia, acest lucru va incuraja oamenii sa se aboneze la serviciile noastre", a mai spus Root.

Printre proiectele documentare in care HBO este implicat in prezent se numara si "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Calugareanu, o regizoare nascuta in Romania care locuieste in prezent la Londra.

Potrivit screendaily.com, documentarul va fi finalizat pana in 2015 si prezinta povestea criticului de film Irina Margareta Nistor, care a dublat peste 5.000 de filme straine - inclusiv cu Chuck Norris, Van Damme si Bruce Lee - care au fost aduse ilegal in Romania, in timpul comunismului. Irina Margareta Nistor a devenit astfel un simbol al libertatii.

In plus, HBO pregateste filmul "Cinema, Mon Amour" de Alexandru Belc, un documentar despre pasiunea pentru filme si despre eforturile facute in Romania pentru a mentine deschise vechi cinematografe. Filmul face parte din campania "Salvati marele ecran", lansata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc, care organizeaza si Festivalul International de Film Transilvania.

HBO sustine si un documentar in regia lui Nanau

O alta productie romaneasca sustinuta de HBO si prezentata de screendaily.com este "Toto si surorile lui", regizat de Alexander Nanau, care, de la premiera sa la Festivalul de la San Sebastian, a intrat intr-un circuit festivalier si a obtinut premii importante la evenimentele de profil precum cele de la Zurich si Varsovia. Documentarul "Toto si surorile lui", regizat de Alexandru Nanau, un cineast premiat cu Emmy, prezinta o extraordinara poveste de dragoste a unei familii. Totonel, in varsta de 10 ani, si surorile lui traiesc intr-o zona foarte saraca si asteapta ca mama lor sa se intoarca acasa din inchisoare.

Pe de alta parte, potrivit screendaily.com, HBO sustine si realizarea documentarelor "Houston We Have A Problem", de Ziga Virc, "Something Better To Come", de Hanna Polak, "The Queen Of Silence", de Agnieszka Zwiefka, si "Cain's Children", de Marcell Gero.

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscuta retea de televiziune premium din SUA, opereaza televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH si pentru platformele MMDS. HBO Europe - detinut de Home Box Office, Inc. difuzeaza in prezent programe de televiziune premium in: Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croatia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Hertegovina.

HBO s-a lansat in Europa Centrala in 1991. HBO Romania s-a lansat in 1997 ca prima televiziune pay-TV din Romania, cu subtitrare integrala in limba romana.

In Romania, HBO ofera mai multe televiziuni cu continut premium, precum HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2.

Home Box Office Inc. este detinut de compania Time Warner.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#HBO Europe realizare documentare, #HBO Europe documentare Romania , #Televiziune