Interviu Stelian Muscalu: Daca as fi milionar, nu as arunca banii pe obiecte de lux

Luni, 02 Iulie 2012, ora 08:45
5435 citiri
Interviu Stelian Muscalu: Daca as fi milionar, nu as arunca banii pe obiecte de lux

Stelian Muscalu, realizatorul emisiunii Business Club, difuzata pe Digi24, se descrie o persoana pasionata de profesia sa, dar si un familist convins, intr-un interviu acordat Business24.

Cu expertiza acumulata in presa economica, Stelian Muscalu s-a gandit sa intre in afaceri, insa considera ca in momentul de fata, este un tren pierdut. Si chiar daca ar ajunge un om de afaceri de succes, jurnalistul e convins ca ar ramane tot un tip modest:

"Nu cred ca as fi un tip excentric, cu siguranta nu as arunca banii pe obiecte de lux. Probabil insa ca nu as rezista tentatiei unei motociclete Harley Davidson", a declarat Stelian Muscalu pentru Business24.

Ati plecat in urma cu un an de la Antena 3, la Digi24. Ce v-a determinat sa faceti acest pas?

Proiectul Digi 24 a sunat, chiar daca poate parea un cliseu, ca o provocare extraordinara. Imi aduc aminte ca in momentul in care am venit la primul interviu, redactia nici nu exista, fizic vorbind, insa planurile de viitor sunau extraordinar.

In momentul in care vorbeam de prima televiziune HD, cu aparatura de ultima generatie si cu un studio virtual in care doar imaginatia este limita, cu siguranta vorbeam de un loc de munca la care visa orice jurnalist. Apoi, faptul ca mi s-a propus sa realizez o emisiune economica, "Bussines Club", a fost elementul care m-a determinat sa spun da. Dupa 10 ani de televiziune, am simtit ca am ceva de spus, ceva mai mult decat se poate transmite printr-o stire economica, dintr-un jurnal de stiri.

Va considerati un om de succes?

E greu de spus. Mai degraba ma consider un om implinit profesional si personal. Cu timpul, poate am sa ajung sa ma consider si un om de success.

Care a fost cel mai dificil moment in cariera dumneavoastra?

Nu cred ca a existat un moment dificil definitoriu. De fiecare data cand lucrurile nu ies asa cum trebuie, asa cum imi doresc, consider ca este un moment dificil. Insa nu pot spune ca a existat cu adevarat o cumpana profesionala, cel putin nu pana acum.

Revenind la domeniul dumneavoastra de competenta... Cum ati caracteriza situatia economica din Romania la ora actuala?

Ambigua. Din pacate avem o clasa politica extrem de slab pregatita in domeniul economic. Am avut premieri fara niciun fel de viziune economica, oameni care ne-au adus in situatia de azi. Romania nu ar fi putut sa evite criza, dar cu siguranta ar fi putut sa treaca mult mai usor prin ea, daca printre cei care ne-au condus, ar fi fost si oameni cu viziune economica. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca nici macar nu invatam din greseli. Adica astazi, Romania nu are o strategie economica pe termen lung. Economia noastra este precum o frunza-n vant, avem doar iluzia ca o controlam.

Cat de bine este reliefata aceasta situatie in presa?

Foarte palid. Din pacate, media s-a reglat exact ca intr-o economie de piata, conform cererii. S-a cerut mai mult cancan si mai putina economie. Prin urmare, jurnalistii de pe domeniile economice au ramas tot mai putini si tot mai slab pregatiti. Sunt foarte putini jurnalisti economici, care mai au ceva de spus. Iar eu personal, ii urmaresc cu mare atentie.

Sunteti seful unui departament economic de jurnalisti. V-ati gandit vreodata, insa, sa va faceti propria dumneavoastra afacere?

Da, m-am gandit de multe ori. Insa niciodata nu am avut curajul sa fac acest pas. Pe de o parte, pentru ca sunt indragostit de meseria asta, pe de alta parte, pentru ca nu ma consideram suficient de copt, atunci cand mediul economic era unul prielnic pentru deschiderea unei afaceri. Iar astazi, cand simt ca as putea sa fac acest pas, nu mai putem sa vorbim de un mediu economic prielnic.

Daca ar fi sa intrati in business care ar fi domeniul in care ati investi? De ce?

Sunt multe lucruri la care m-am gandit. Insa inainte sa fac un astfel de pas, cred ca mi-as lua un concediu prelungit, poate de cateva luni si as investi intr-o calatorie in jurul lumii. O calatorie care sa ma inspire la un business nou. O calatorie in care sa se nasca o idee, fiindca in afaceri, ideea este cea mai importanta.

Daca ati fi milionar, cum v-ati petrece timpul liber si care ar fi primul obiect de lux pe care vi l-ati cumpara?

Imi este greu sa privesc viata prin ochii unui milionar. Nu cred ca as fi un tip excentric, cu siguranta nu as arunca banii pe obiecte de lux. M-as gandi la cum sa-i fac sa circule, astfel incat sa se intoarca cu profit. Probabil insa ca nu as rezista tentatiei unei motociclete Harley Davidson.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Stelian Muscalu Digi24, #Stelian Muscalu Business Club, #interviu Stelian Muscalu, #Stelian Muscalu economie , #Televiziune