Jay Leno accepta reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele echipei

Luni, 20 August 2012, ora 10:55
1438 citiri
Jay Leno accepta reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele echipei

Jay Leno, realizatorul celebrei emisiuni The Tonight Show, a accesptat o reducere a salariului anual, cu cinci milioane de dolari, pentru a salva slujbele a 20 de membri din echipa sa de productie, dupa ce NBC a decis reducerea costurilor.

"Principala preocupare a lui Jay este legata de slujbele acestor oameni minunati cu care lucreaza The Tonight Show", a spus Bruce Bobbins, purtator de cuvant pentru Jay Leno.

Potrivit unor surse, salariul anual al acestuia va scadea cu peste cinci milioane de dolari, la 20 de milioane de dolari.

"A facut ceea ce este necesar pentru a le asigura bunastarea", a spus Bobbins.

Salariul actual al lui Leno este cuprins intre 25 si 30 de milioane de dolari si se pare ca el s-a oferit sa renunte la o parte din aceasta suma pentru a salva slujbele celor cu care lucreaza.

Realizatorul de televiziune mai castiga alte 15 - 20 de milioane de dolari anual din spectacolele sale de stand-up comedy.

Emisiunea lui Leno este cel mai vizionat show nocturn in SUA, dar cu greu genereaza venituri, spun expertii din industrie.

Reducerile salariale si concedierile sunt parte a unui program de restructurare a emisiunii, care va avea un buget saptamanal redus cu 25%, la 1,7 milioane de dolari.

NBC nu a facut comentarii pe marginea acestui subiect.

Leno prezinta aceasta emisiune din 1992, cand l-a inlocuit pe Johnny Carson. El a parasit pentru scurt timp emisiunea in 2009, pentru un show in prime time la acelasi post, fiind inlocuit cu Conan O'Brien. Insa audientele scazute inregistrate de acesta i-au determinat pe cei de la NBC sa mute noua emisiune a lui Leno in intervalul original al acestuia, 23.35, si pe cea a lui O'Brien, dupa miezul noptii.

Dupa o apriga disputa, O'Brien si-a dat demisia, primind despagubiri de 33 de milioane de dolari, iar Leno s-a reintors ca gazda a "The Tonight Show" in martie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#reducere salariu Jay Leno, #salariu Jay Leno, #reducere costuri The Tonight Show , #Televiziune