Proprietarul ProTV anunta rezultate peste asteptari si reducerea datoriilor

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 13:16
1747 citiri
Proprietarul ProTV anunta rezultate peste asteptari si reducerea datoriilor
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a raportat miercuri o crestere peste asteptari a profitului operational in trimestrul patru 2018, precum si o reducere a gradului net de indatorare, transmite Reuters.

In trimestrul patru 2018, profitul operational (OIBDA) a crescut cu 23%, pana la 90,7 milioane de dolari, peste estimarile analistilor, in timp ce veniturile au urcat cu 3,2%, pana la 228,3 milioane de dolari, gratie cresterii veniturilor din publicitatea pe televizor.

Pe ansamblul anului trecut, Central European Media Enterprises a realizat un profit operational de 222,7 milioane de dolari, in crestere cu 21%, in timp ce veniturile s-au majorat cu 10%, pana la 703,9 milioane de dolari.

"Pentru al cincilea an la rand, am inregistrat un ritm de crestere a profitului operational de peste 20%. La fel de remarcabil, generarea de cash flow a crescut cu aproape 30% in 2018. Acest lucru ne-a permis o reducere cu aproape 440 milioane de dolari a datoriilor brute in ultimele 18 luni", a declarat Michael Del Nin, unul dintre cei doi directori generali de la CME.

"Credem ca majorarea veniturilor din publicitatea TV in 2019 va fi suplimentata de o proportie mai mare de venituri din alte surse", a adaugat celalalt director general de la CME, Christoph Mainusch.

CME, companie care are statii de televiziune in cinci state din Europa Centrala si de Est, a precizat ca gradul sau net de indatorare a scazut la 3,5x de la 5,4x la inceputul anului. Aceasta reducere a gradului de indatorare a ajutat CME sa isi scada costurile cu imprumuturile, asa cum a convenit in acordurile de finantare convenite cu actionarul majoritar AT&T, care a devenit proprietar la CME dupa ce a preluat Time Warner.

CME este prezent in Cehia, Slovacia, Bulgaria si Romania si Slovenia. In Romania, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV International, MTV Romania si Pro TV Chisinau.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit PRO TV, #datorii PRO TV , #Televiziune