Romania a facut primul pas spre Televiziunea Digitala Terestra

Joi, 05 Iulie 2007, ora 10:49
1071 citiri

Romania a semnat, miercuri, protocolul pentru introducerea Televiziunii Digitale Terestre, abrogand Acordul Multilateral de Coordonare Chester 97 referitor la criteriile tehnice, principiile de coordonare si procedurile pentu introducerea acesteia, conform Newsin.

"Bazata pe tehnologiile cele mai evoluate, televiziunea digitala va inlocui treptat televiziunea analogica. intrucat atat televiziunea analogia, cat si cea digitala functioneaza in aceleasi benzi de frecvente, acestea nu pot coexista la parametrii tehnici si de calitate maximi", se arata in comunicat.

Acordul Multilateral de Coordonare Chester 97 a fost inlocuit cu Acordul Regional Geneva 2006 (Acordul GE-06) adoptat in cadrul Conferintei Regionale de Radiocomunicatii pentru planificarea serviciilor de radiodifuziune digitala terestra, organizata la Geneva, in perioada 15 mai - 16 iunie 2006. Acordul de la Geneva traseaza cadrul tehnic si de reglementare pentru dezvoltarea serviciilor de radiodifuziune digitala pentru intreg sectorul de planificare a spectrului.

Conferinta europeana a administratiilor de posta si telecomunicatii (CEPT) este organizatia regionala europeana care trateaza chestiunile legate de posta si telecomunicatii, in prezent avand 47 de membri.

Administratia romana de telecomunicatii si posta, membra a Conferintei Europene a Administratiilor de Telecomunicatii si Posta (CEPT), a organizat cea de-a 17-a plenara a Comitetului pentru Comunicatii Electronice in perioada 2-6 iulie 2007. Evenimentul a fost gazduit de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, la Mamaia, in judetul Constanta.

Romania este membru CEPT din anul 1990, timp in care a participat la grupurile de lucru organizate, detinand pozitia de vicepresedinte in Comitetul European de Reglementare in Telecomunicatii (ECTRA) si in Consiliul de Administratie al Biroului European de Telecomunicatii (ETO). Romania a detinut presedintia CEPT in perioada 1 octombrie 2004 - 30 septembrie 2005 si a fost membra a "Grupului celor trei" in perioada 2003 - 2006.

ECC este forul tehnic suprem al CEPT in cadrul caruia se iau decizii in domeniul comunicatiilor electronice, cu preponderenta in domeniul spectrului radio. La intrunirile ECC participa reprezentanti din statele membre CEPT, dar si consilieri din partea Comisiei Europene si reprezentanti ai altor organisme si institutii internationale (ERO, ETSI, CRAF, NATO).

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...