Salarii 'nesimtite' si la BBC

Marti, 02 Iulie 2013, ora 17:00
1577 citiri
Salarii 'nesimtite' si la BBC

Grupul BBC a fost criticat pentru ca a acordat salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (29,19 milioane de euro) unui numar de 150 de senior manageri, fapt care a afectat trustul media britanic.

Un raport al Biroului National de Audit din Marea Britanie arata ca, in perioada decembrie 2009 - decembrie 2012, au fost platite 10 pachete salariale compensatorii care au totalizat 20% din cele 25 de milioane de lire sterline, informeaza bbc.co.uk.

Reprezentantii televiziunii spun insa ca economiile pe care le-a facut prin reducerea numarului de senior manageri depasesc totalul acestor pachete salariale compensatorii.

Directorul general al BBC, Tony Hall, a spus: "Aceste plati dateaza din alta epoca si in prezent incercam sa le punem capat". "Cred ca BBC a pierdut sirul platilor in ultimii ani. Am spus deja ca limitam salariile compensatorii la 150.000 de lire sterline si am inceput sa imbunatatim procedurile", a mai spus acesta.

BBC a anuntat, in aprilie, ca existau discutii pentru a reduce pachetele salariale compensatorii la 150.000 de lire sterline sau venitul pe 12 luni, care oricum ar fi constituit o suma mai mica.

Potrivit raportului, un director general adjunct ar fi primit un pachet salarial compensatoriu de 949.000 de lire sterline, un director de departament - 866.300 de lire sterline, un Chief Operating Officer (COO) - 680.400 de lire sterline etc.

Pe de alta parte, BBC estimeaza ca economiile rezultate in urma acestor reduceri de personal, in aceeasi perioada de trei ani care a precedat decembrie 2012, s-au ridicat la 35 de milioane de lire sterline.

Totodata, Biroul National de Audit arata ca BBC a depasit sumele deja generoase acordate ca salarii compensatorii, fapt care a afectat financiar trustul media britanic. Totusi, limitarile impuse de noul director, Tony Hall, sunt un semn ca situatia se schimba in bine.

Acelasi raport arata ca numarul senior managerilor a scazut de la 660 la 445 in perioada mentionata.

Un purtator de cuvant al premierului britanic a spus ca acesta "sprijina foarte mult pozitia pe care Maria Miller (fostul director general al BBC, n.r.) a avut-o fata de politicile salariale".

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajati. Corporatia BBC detine, in prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa si un serviciu international in 28 de limbi straine, de care beneficiaza peste 150 de milioane de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#salarii compensatorii BBC, #salarii directori BBC, #reduceri personal BBC, #salarii management BBC , #Televiziune