Tanase, mandatat sa ceara redresarea TVR

Joi, 01 Mai 2014, ora 09:02
1191 citiri
Tanase, mandatat sa ceara redresarea TVR

Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR, a fost mandatat de Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) sa solicite Guvernului adoptarea de urgenta a unor acte normative care sa permita redresarea televiziunii, conform unor surse din TVR.

Potrivit surselor citate, acest punct ar fi fost inclus pe ordinea de zi a sedintei CA de miercuri de catre Stelian Tanase, unii membri ai Consiliului nefiind de acord cu mandatarea lui Stelian Tanase in acest demers de a solicita Executivului adoptarea de urgenta a unor acte normative care sa permita redresarea televiziunii, prin reorganizare, conform Mediafax.

In ultimele luni intrarea TVR in insolventa a fost invocata in mai multe randuri ca fiind o solutie fezabila pentru salvarea TVR, insa Legea insolventei nu poate fi aplicata televiziunii publice.

TVR are datorii istorice de 787 de milioane de lei

Conform surselor citate, prin mandatarea lui Stelian Tanase sa solicite Guvernului adoptarea de urgenta a unor acte normative care sa permita redresarea televiziunii publice se deschide calea catre adoptarea de catre Executiv a unei Ordonante de Urgenta, ce ar urma sa faca posibila intrarea in insolventa a TVR. "Era nevoie de paragraful de justificare a urgentei din Ordonanta", au spus sursele citate.

Pe de alta parte, Stelian Tanase a confirmat intr-un interviu acordat in luna martie agentiei Mediafax existenta la Guvern a unui proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea actualei legi de functionare a TVR, astfel incat televiziunea sa poata intra in insolventa.

Ulterior, pe 25 martie, dupa o intrevedere cu premierul Victor Ponta, Stelian Tanase a declarat ca insolventa nu poate fi evitata la televiziunea publica, el aratand ca aceasta varianta a fost discutata cu primul-ministru, ca si alte scenarii.

In aceeasi zi, premierul Victor Ponta a declarat ca Stelian Tanase are sprijinul gurpurilor parlamentare ale PSD, iar strategia de restructurare a televiziunii publice este sustinuta de Guvern, aratand ca solutia de a inchide pur si simplu televiziunea nu este aplicabila.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe anul trecut, TVR are datorii istorice de 787 de milioane de lei, din care cele mai multe datorii sunt la stat.

Datoria fiscala inregistrata pe 31 decembrie 2013, in suma totala de 510.895.269 de lei, a fost esalonata la plata pe sapte ani de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), conform aceluiasi raport.

Pana la ora difuzarii acestei stiri nici Stelian Tanase, nici reprezentantii TVR nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere cu privire la mandatul primit de Tanase de la CA.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#tvr redresare, #tanase tvr, #tvr guvern , #Televiziune