Aproape 750.000 de persoane si-au retras depozitele in primul semestru

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 11:34
1185 citiri
Aproape 750.000 de persoane si-au retras depozitele in primul semestru

Valoarea depozitelor garantate in cazul populatiei a avut o evolutie ascendenta in primul semestru, in timp ce in cazul companiilor s-a inregistrat o scadere comparativ cu sfarsitul anului trecut, in conditiile in care au avut nevoie de lichiditati pe fondul crizei, a declarat Niculae Vulpescu, directorul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare,informeaza Ziarul Financiar.

"In cazul persoanelor fizice s-a inregistrat crestere, desi mai temperata fata de aceeasi perioada din 2008. Totusi, important este ca avem crestere. In schimb, pentru companii a fost raportata scadere. Este explicabil, pentru ca au avut nevoie de lichiditati. Nu au mai stat sa-si faca depozite. Au si consumat din ce aveau. Datele indica unele probleme cu criza, care ne-au afectat", a explicat Vulpescu.

La sfarsitul primului semestru, suma depozitelor garantate constituite de persoanele fizice a urcat cu 11,3% comparativ cu sfarsitul anului trecut, la 90,2 miliarde de lei, reprezentand 73% din totalul depozitelor garantate.

In cazul depozitelor constituite de persoane juridice s-a inregistrat o scadere cu 1,8 procente, la 33,4 miliarde de lei, reprezentand 27 de procente din totalul sumelor garantate.

In ceea ce priveste numarul titularilor de depozite garantate de Fond, acesta a ajuns la 30 iunie la 17,4 milioane de persoane, in scadere cu 4,2 procente fata de finele anului 2008.

In cazul persoanelor fizice, numarul a coborat cu aproape 750.000, astfel ca totalul celor care aveau depozite garantate a coborat la 16,5 milioane.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#depozite, #lichiditati, #companii, #persoane juridice , #Ziare