Fiat devine cel mai mare actionar al ziarului Corriere della Sera

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 17:08
1423 citiri
Fiat devine cel mai mare actionar al ziarului Corriere della Sera
Foto: ilfattoquotidiano.it

Fiat va deveni cel mai mare actionar al influentului ziar italian Corriere della Sera, cu o participatie de 20% la compania-mama RCS Mediagroup, care va finaliza saptamana viitoare o majorare de capital de 400 milioane euro, in contextul veniturilor si profitului in scadere.

Producatorul auto de la Torino isi va dubla participatia la RCS Mediagroup la 20% dupa incheierea majorarii de capital, a anuntat Fiat intr-un comunicat publicat duminica, preluat de Financial Times.

Tranzactia va intari zvonurile ca presedintele Fiat, John Elkann, incearca sa incurajeze consolidarea sectorului media din Italia.

Elkann (37 de ani), mostenitorul familiei Agnelli, este cunoscut drept un pasionat al afacerilor in media. Fiat controleaza si La Stampa, un alt ziar de larga circulatie in Italia.

John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli, este membru in boardul The Economist. De asemenea, el a intrat recent in consiliul de administratie al News Corp., fiind prieten cu James Murdoch, directorul executiv de operatiuni al grupului si fiu al magnatului media Rupert Murdoch.

Unii executivi din industria media italiana anticipeaza ca Elkann ar putea incerca o fuziune intre Corriere della Sera si La Stampa, potrivit FT.

Elkann s-a nascut la New York in 1976, fiind fiul contesei Margherita Agnelli de Pahlen, fiica lui Gianni Agnelli, si al lui Alain Elkann, jurnalist si scriitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Fiat Corriere della Sera, #actionar Corriere della Sera , #Ziare