Intelegere provizorie intre News Corporation si Dow Jones

Marti, 17 Iulie 2007, ora 11:27
1044 citiri

Directorul Dow Jones, Richard Zannino, a incheiat luni o intelegere provizorie prin care compania este preluata de News Corporation pentru 5 miliarde de dolari, a relatat Wall Street Journal, citat de Reuters. Intelegerea a fost incheiata in ciuda faptului ca familia Bancroft, care controleaza Dow Jones, are inca pareri diferite despre acord.

Intelegerea a avut loc dupa un pranz de afaceri la care au participat, luni, Murdoch si Zannino. Murdoch a sugerat posibilitatea de a il nominaliza pe fostul redactor sef de la Wall Street Journal, Paul Steiger, in boardul News Corporation, mai relateaza ziarul. Intr-o forma bruta, intelegerea va fi adusa in fata board-ului complet al Dow Jones marti seara, a mai scris ziarul, care este cea mai importanta publicatie a trustului si reprezinta activele cel mai tare ravnite de catre presedintele si directorul general de la News Corporation, Rupert Murdoch.

Principalul reprezentant al familiei Bancroft, Michael Elefante, a programat joi o intalnire in care sa prezinte intelegerea intregii familii Bancroft, inainte de a le cere votul final, mai releteaza Wall Street Journal pe pagina sa online. Potrivit WSJ, se asteapta ca Elefante sa ii acorde familiei mai multe zile pentru a lua o decizie, ceea ce sugereaza ca solutia finala va fi gasita saptamana viitoare.

Familia Bancroft controleaza 64 la suta din puterea de vot la Dow Jones si are opinii impartite cu privire la oferta de preluare a lui Murdoch. O parte a familiei, la fel ca multi dintre editorii si reporterii de la Dow Jones, se opune ofertei deoarece crede ca Murdoch va interveni in procesul editorial in cadrul companiei, in propriul interes de afaceri.

Alti membri ai familiei, alaturi de multi dintre actionarii obisnuiti, au fost atrasi de pretul de 60 de dolari pe actiune oferit de News Corporation, cu 65 la suta peste pretul pe piata al actiunilor Dow Jones in momentul in care a fost anuntata oferta. Wall Street Journal sustine ca Zannino le-a spus reprezentantilor News Corporation ca pozitia familiei Bancroft fata de acord va fi aflata foarte curand, citand o sursa care a vorbit cu directorul.

Partea familiei care se opune intelegerii este sustinuta si de fostul director si membru al boardului Dow Jones, Jim Ottaway Jr., care controleaza 6,2 la suta din drepturile de vot ale companiei, in numele familiei sale.

"Daca un numar suficient de membri ai familiilor Ottaway si Bancroft nu accepta intelegerea, cred ca exista posibilitatea sa nu se intample", a spus un fost editor de la Chicago Sun-Times si San Francisco Chronicle, Alan Mutter, care face comentarii referitoare la campul jurnalistic pe blogul sau, Reflections of a Newsosaur.

Cu toate acestea, negociatorii de la Dow Jones, printre care si Zannino, consilierii companiei si doi directori independenti sunt, in principiu, de acord cu pretul oferit de News Corporation, a mai relatat WSJ.

Actiunile News Corporation s-au apreciat cu 1 la suta, pana la 27,56 dolari la Sydney, in dimineata zilei de marti. Dow Jones a incheiat cotatia in scadere cu 0,9 la suta, pana la 56,95 dolari pe actiune, iar News Corporation a incheiat sesiunea in scadere cu 0,05 la suta, pana la 21,96 dolari, la bursa din New York.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...