The Washington Post vinde sediul istoric din apropierea Casei Albe, pentru 159 milioane de dolari

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 15:01
1376 citiri
The Washington Post vinde sediul istoric din apropierea Casei Albe, pentru 159 milioane de dolari

Publicatia The Washington Post a anuntat ca va vinde sediul istoric pe care il detine in Washington, in apropierea Casei Albe, unei agentii imobiliare, pentru o suma de 159 de milioane de dolari.

Sediul din apropierea Casei Albe este detinut de Graham Holdings, fostul proprietar al The Washington Post. Imobilul va fi vandut companiei Carr Properties.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii martie 2014, potrivit unui anunt postat pe site-ul cotidianului The Washington Post.

The Washington Post - care a fost cumparat in acest an de Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al retailerului online Amazon, pentru o suma de 250 de milioane de dolari - va continua sa isi desfasoare activitatea in mai multe spatii inchiriate in aceasta cladire, pana cand va fi gasit un nou imobil care va deveni sediul central al publicatiei.

Cautarea unui nou sediu pentru The Washington Post a inceput inainte ca Jeff Bezos sa preia publicatia.

In acest sediu, jurnalistii Carl Bernstein si Bob Woodward au scris celebrele articole despre scandalul Watergate, care au dus la demisia presedintelui Richard Nixon, la inceputul anilor 1970.

Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al Amazon, a anuntat, in luna august, ca va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

The Washington Post este una dintre cele mai influente publicatii americane de zeci de ani, perioada in care a avut o influenta puternica asupra vietii politice din SUA.

Publicatia americana The Washington Post, care s-a confruntat in ultimii ani cu o scadere a veniturilor, a anuntat, in luna martie, ca va introduce plata pentru o parte a continuturilor sale online, la mijlocul acestui an, anumite detalii ale acestui demers nefiind inca finalizate, dupa cum anunta la momentul respectiv AFP.

Potrivit sursei citate, in luna februarie, cotidianul a anuntat ca tirajul zilnic a scazut cu 8,6% in 2012, atingand o medie de 471.800 de exemplare, in timp ce tirajul duminical s-a diminuat cu 6,2%, la 687.200 de exemplare.

Veniturile publicatiei au scazut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, fata de 622,5 milioane de dolari in 2011. Incasarile din publicitate au scazut cu 14%, la 228,2 milioane de dolari, fata de 264,5 milioane in 2011.

The Washington Post Company este o companie de media americana care detine, printre altele, si publicatiile The Herald - Everett, Express, El Tiempo Latino, The Gazette, dar si Greater Washington Publishing si Washington Post Writers Group. Compania a detinut si revista Newsweek, pe care a vandut-o in 2010, dupa ani in care aceasta a inregistrat pierderi financiare.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com si omul care controleaza in prezent cel mai mare retailer online din lume, are o avere estimata la 25,2 miliarde de dolari.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sediul The Washington Post, #compania Carr Properties, #vanzare sediu Washington Post , #Ziare