Vizibilitatea oferita de anunturile in ziar pentru afaceri

Marti, 14 Iulie 2015, ora 17:57
1767 citiri
Vizibilitatea oferita de anunturile in ziar pentru afaceri

O afacere functioneaza atunci cand reuseste sa ramana in atentia clientilor actuali si sa atraga in acelasi timp unii noi, asa ca vizibilitatea reprezinta un aspect esential. Odata cu vizibilitatea apare si criteriul de alegere a publicului potrivit, acestea functionand intotdeauna la pachet.

Presa functioneaza ca o cale de acces foarte buna catre public, acest lucru fiind exploatat inca de la inceputurile ziarului. In momentul actual, lucrurile sunt insa ceva mai complicate, optiunile fiind mult mai variate. Exista in primul rand un numar mare de ziare, iar apoi presa scrisa si-a gasit un competitor important in cazul online-ului.

Avantajele anunturilor si publicatiilor in ziar sunt insa diferite fata de cele oferite de celelalte medii, asa ca acestea pot reprezenta o solutie potrivita pentru afaceri, astfel ca anunturile gandite sa apara in ziar se scriu si se trimit la fel de repede precum cele online, diferenta constand doar in formatul in care apar.

Presa scrisa inca se bucura de popularitate

Pentru inceput, anuntul in ziar ajunge la un numar foarte mare de cititori care, spre deosebire de experienta online, acorda mai multa atentie informatiilor. Studiile arata ca o persoana retine mult mai multe informatii atunci cand citeste un material in format printat decat in format digital, prezentand in acelasi timp un angajament mai mare. Acest lucru se poate dovedi cu atat mai util atunci cand alegi un ziar potrivit, care sa ajunga la clientii urmariti de tine.

Intrucat ziarele contin in primul rand stiri, acestea vor fi mereu la cautare. Daca stirilor le sunt asociate articole de calitate pe teme de interes pentru publicul tinta, succesul este garantat.

Un alt avantaj foarte mare al ziarelor scrise este increderea ridicata in fata cititorilor. Un ziar care se bucura de incredere va atrage acest lucru si asupra anunturilor, acestea avand sanse mult mai mari de succes.

Ziarele au propriul public tinta

Asocierea anunturilor cu o publicatie zilnica de renume este mult mai potrivita pentru mediul de afaceri. Reputatia se construieste printre altele prin intermediul asocierii cu instante care se bucura deja de o anumita pozitie in ochii publicului.

Desi s-ar putea dovedi mai utila pe termen scurt datorita pretului mai mic pentru afisarea anunturilor, aparitia acestora intr-o publicatie de mana a doua poate atrage lipsa de respect din partea publicului. Bineinteles, in functie de tipologia afacerii, publicul tinta poate avea diferite interese, iar mijloacele de a ajunge la el sunt diferite.

Cititorii fiecarui ziar au o anumita tipologie, acestia fiind de obicei fideli pentru o perioada foarte lunga de timp si schimband mai greu optiunea. De exemplu, in cazul unelor ziare, cititorii sunt fideli fie datorita renumelui pe partea culturala, fie varietatii de subiecte abordate sau calitatii articolelor si reportajelor. Un anunt Adevarul poate deveni astfel o poarta foarte buna catre vizibilitatea in fata unui public relevant.

Avantajele par clare si usor de exploatat, dar lucrurile nu sunt insa atat de simple, comportamentul cititorilor devenind mai putin previzibil in ultima perioada, odata cu extinderea online-ului.

Presa scrisa pierde teren in fata online-ului, acolo unde informatiile sunt disponibile gratuit, dar din fericire categoria cititorilor care cumpara ziare special pentru anunturi ramane una destul de mare. Anunturile in ziar, fie ele de angajare, imobiliare sau de vanzare-cumparare diverse bunuri, raman astfel in continuare o solutie buna pentru castigarea de vizibilitate.

Obiceiul de a gasi un anunt ziar ramane foarte bine intiparit in randul persoanelor de peste 35 de ani atat din mediul urban cat si rural. Acest obicei se bucura in plus de o incredere destul de mare in presa scrisa, dupa cum spuneam si mai devreme.

In cazul categoriei de public care cauta in mod special anunturi, ai sanse mai mari ca mesajul sa ajunga acolo unde trebuie, fiind insa util sa acoperi mai multe publicatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#anunt ziar, #anunturi imobiliare, #anunturi matrimoniale, #anunturi vanzare, #anunturi servicii , #Ziare