Agricultorii nu mai sunt obligati sa aiba garaje pentru utilaje

Marti, 15 Martie 2011, ora 16:22
1588 citiri
Agricultorii nu mai sunt obligati sa aiba garaje pentru utilaje

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat marti ca, incepand cu urmatoarea sesiune de depunere de proiecte pentru Masura 312, va elimina obligativitatea existentei sau amenajarii, prin proiect, a spatiilor de garare a utilajelor sau mijloacelor de transport specializate, informeaza NewsIn.

Incepand cu urmatoarea sesiune de depunere de proiecte pentru Masura 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea microintreprinderilor", care va avea loc in perioada 2 - 31 mai 2011, APDRP va elimina obligativitatea existentei sau amenajarii, prin proiect, a spatiilor de garare a utilajelor sau mijloacelor de transport specializate.

Aceasta facilitate se adreseaza beneficiarilor care depun proiecte ce prevad achizitia de astfel de mijloace", se spune in comunicat.

Obligativitatea se referea la construirea a cel putin unei platforme betonate care sa asigure gararea acestor utilaje sau mijloace de transport, iar proiectele care nu aveau prevazuta aceasta facilitate erau declarate neeligibile.

Potrivit APDRP, in urma discutiilor cu Ministerul Mediului si Padurilor a reiesit faptul ca betonul se poate constitui intr-un factor poluant suplimentar, iar eliminarea acestei obligatii poate asigura o mai mare flexibilitate in implementarea proiectului, atat din punct de vedere financiar, cat si de protectie a mediului.

Masura 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" se incadreaza in Axa III - "Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale" a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si are ca obiectiv general dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.

Obiectivele specifice ale Masurii 312 sunt crearea si mentinerea locurilor de munca in spatiul rural, cresterea valorii adaugate in activitatile non-agricole, crearea si diversificarea serviciilor pentru populatia rurala, prestate de catre micro-intreprinderi.

Printre obiectivele operationale se regasesc crearea de micro-intreprinderi, dar si dezvoltarea celor existente in sectorul non-agricol din spatiul rural.

Alte obiective operationale privesc incurajarea initiativelor de afaceri promovate in special de catre tineri si femei, incurajarea activitatilor mestesugaresti si a altor activitati traditionale, cat si reducerea gradului de dependenta fata de agricultura.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 312 sunt micro-intreprinderile si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici care se vor angaja insa ca pana la data semnarii contractului de finantare sa fie autorizate cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprinderi. 

#agricultor, #apdrp, #garaje, #spatiu de garare, #utilaje , #Ministerul mediului