Finantele acorda bani pentru cofinantari Ministerului Mediului

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 14:48
1536 citiri
Finantele acorda bani pentru cofinantari Ministerului Mediului

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va aloca Ministerului Mediului banii necesari pentru cofinantarea proiectelor din fonduri nerambursabile, odata cu demararea lucrarilor, desi la prima rectificare bugetara i-a taiat, a declarat, joi, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Ministrul Pogea mi-a spus ca, atunci cand vom avea nevoie de surse de cofinantare a proiectelor pentru care au fost aprobate finantari din fonduri nerambursabile, vom primi banii necesari, chiar daca Ministerul de Finante va trebui sa contracteze credite", a spus Nemirschi.

Potrivit rectificarii bugetare aprobate de Guvern, Ministerul Mediului pierde 757,7 milioane lei din fonduri externe nerambursabile si 139,4 milioane lei de la bugetul propriu, cea mai severa reducere fiind la cheltuielile de capital (investitii), de 100,4 milioane lei.

Ministrul Mediului va primi, vineri, o delegatie de la Comisia Europeana, condusa de seful Unitatii pentru Infringement, Julio Garcia Burgues, cu care va discuta despre situatia privind deseurile ecologice si inchiderea gropilor de gunoi neconforme cu standardele Uniunii Europene, pana pe 16 iulie 2009, conform angajamentelor luate de Romania prin Tratatul de aderare la UE.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#bani, #credite, #fonduri, #mfp, #nemirschi, #rectificare , #Ministerul mediului