Romania a predat Serbiei presedintia Comisiei Dunarii

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 13:35
1295 citiri
Romania a predat Serbiei presedintia Comisiei Dunarii

Secretarul de stat in Ministerul Mediului, Lucia Ana Varga, a predat, luni, presedintia ICPDR (Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea) catre ministrul sarb al Mediului, Sasa Dragin, informeaza Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

In conformitate cu prevederile Conventiei pentru protectia fluviului Dunarea, presedintia este detinuta timp de un an, prin rotatie, de catre statele si organizatiile care sunt parti la conventie. In 2007, acest rol i-a revenit Romaniei.

In cadrul unei intalniri organizata luni, la Viena, delegatia romana a prezentat modul in care au fost indeplinite prioritatile pe care Romania si le-a asumat la preluarea presedintiei.

In acest sens, a fost prezentata intalnirea ministrilor Mediului din bazinul Dunarii si regiunea Marii Negre, expeditia comuna de evaluare a calitatii apei Dunarii (JDS 2), implementarea Directivei cadru pentru Apa, promovarea proiectului dedicat realizarii hartilor de risc la inundatii si, de asemenea, s-a prezentat si propunerea unui parteneriat cu mediul de afaceri din bazinul Dunarii.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.