Strategia de securitate a mediului va fi finalizata in februarie

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 14:25
3625 citiri
Strategia de securitate a mediului va fi finalizata in februarie

Strategia de securitate a mediului se afla sub forma de "draft" si ar urma sa ajunga in CSAT in doua luni, astfel incat institutiile sa aiba instrumente de a lupta mai eficient impotriva infractiunilor, ca de exemplu taierile ilegale, a declaratLaszlo Borbely, Ministrul Mediului, in cadrul unei emisiuni televizate.

"Am initiat si suntem in faza de a avea un prim draft de a concepe o strategie din punct de vedere al securitatii mediului. E un ordin de ministru care a fost semnat deja de doua luni, s-au intalnit de trei ori si avem un prim draft.

O sa venim in CSAT si daca avem si mandatul CSAT-ului atunci nu numai zona aceasta (de taieri ilegale de padure - n.r.), ci si alte prevederi care tin de chimicale", a spus Borbely.

Declaratia a fost facuta in contextul discutiei despre problemele existente in prinderea si condamnarea celor care taie ilegal padurile, ministrul precizand ca din 1990 pana in prezent doar 0,5% din dosarele penale au fost finalizate cu o condamnare.

"Eu sper in doua luni de zile sa finalizam aceasta strategie de securitate a mediului. CSAT-ul are un capitol de securitate a mediului, dar e foarte putin.

Atunci putem interveni si din punct de vedere legislativ, si din punct de vedere al institutiilor", a explicat ministrul.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca, in prezent, primeste sesizari de la SRI privind situatiile de securitate a mediului.

El a sustinut ca a discutat cu ministrul de Interne sa se faca descinderi "mai puternice" in privinta taierilor ilegale de paduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strategie securitate mediu laszlo borbely, #strategie mediu csat, #borbely mediu , #Ministerul mediului