Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

50 de mari companii, responsabile pentru 73% din totalul emisiilor de gaze de sera din lume

50 de mari companii, responsabile pentru 73% din totalul emisiilor de gaze de sera din lume


Un nou studiu privind poluarea atmosferei cu gaze cu efect de sera a permis renuntarea la cuvantul abstract "industriile" si numirea celor direct responsabili pentru faptul ca planeta a ajuns la un pas de un abis climatic. Astfel, oameni de stiinta din mai multe tari, reuniti in grupul intitulat "Dezvaluirea adevarului despre emisiile de carbon", au analizat activitatea celor mai mari 500 de companii industriale de pe planeta, relateaza portalul rusesc Fobos.

In urma acestui studiu s-a constatat ca 50 de mari companii sunt responsabile de 73% din totalul gazelor cu efect de sera pe plan mondial. Practic, acestea sunt unitati industriale situate in intreaga lume, care activeaza in sectoarele energetic si de utilitati.

Contrar opiniei incetatenite ca criza financiara ar fi dus la o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, dimpotriva, in ultimii patru ani, acestea au crescut cu 1,65%, spun expertii.

Datele prezentate de savantii din grupul "Dezvaluirea adevarului despre emisiile de carbon" vor fi incluse in al Cincilea raport de evaluare al Grupului interguvernamental privind schimbarile climatice, a carui publicare este asteptata curand.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3315 ori