50 de mari companii, responsabile pentru 73% din totalul emisiilor de gaze de sera din lume

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 16:45
3971 citiri
50 de mari companii, responsabile pentru 73% din totalul emisiilor de gaze de sera din lume

Un nou studiu privind poluarea atmosferei cu gaze cu efect de sera a permis renuntarea la cuvantul abstract "industriile" si numirea celor direct responsabili pentru faptul ca planeta a ajuns la un pas de un abis climatic. Astfel, oameni de stiinta din mai multe tari, reuniti in grupul intitulat "Dezvaluirea adevarului despre emisiile de carbon", au analizat activitatea celor mai mari 500 de companii industriale de pe planeta, relateaza portalul rusesc Fobos.

In urma acestui studiu s-a constatat ca 50 de mari companii sunt responsabile de 73% din totalul gazelor cu efect de sera pe plan mondial. Practic, acestea sunt unitati industriale situate in intreaga lume, care activeaza in sectoarele energetic si de utilitati.

Contrar opiniei incetatenite ca criza financiara ar fi dus la o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, dimpotriva, in ultimii patru ani, acestea au crescut cu 1,65%, spun expertii.

Datele prezentate de savantii din grupul "Dezvaluirea adevarului despre emisiile de carbon" vor fi incluse in al Cincilea raport de evaluare al Grupului interguvernamental privind schimbarile climatice, a carui publicare este asteptata curand.

#poluare atmosfera, #emisii gaze sera, #poluare companii, #industrii poluante , #Poluarea atmosferei