Incepand din mai, clientii magazinelor Pegas pot recicla bateriile uzate la bike shop-urile din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta si Cluj

Vineri, 17 Mai 2019, ora 19:04
1480 citiri
Incepand din mai, clientii magazinelor Pegas pot recicla bateriile uzate la bike shop-urile din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta si Cluj

Partizanii miscarii de reciclare primesc 4 baterii noi la fiecare 20 de baterii uzate predate si pot castiga un Pegas Partizan!

Incepand cu luna mai clientii Pegas pot recicla bateriile si acumulatorii uzati in magazinele din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta si Cluj. In parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Pegas isi doteaza magazinele cu infrastructura speciala de colectare, sustinand astfel demersurile de protejare a mediului si reducerea poluarii.

Sub sloganul "Recicleaza bateriile uzate si pedaleaza mai departe!" parteneriatul faciliteaza si incurajeaza obiceiul reciclarii in randul celor interesati deja de un stil de viata santos si trage un semnal de alarma asupra efectelor nocive pe care bateriile uzate le au asupra sanatatii umane.

In plus, cei care devin partizani miscarii de reciclare si predau 20 de baterii uzate, primesc inapoi 4 baterii noi si sansa de a castiga o bicicleta electrica Pegas Partizan.

"In calitate de promotori ai principiilor ecologiste, sustinem sportul in aer liber si incurajam mersul pe bicicleta ca alternativa la mijloacele de transport daunatoare pentru mediu. Un stil de viata sanatos presupune in egala masura miscare si grija fata de locul in care traiesti. Am observat ca oamenii care se deplaseaza cu mijloace de transport alternative sunt mai predisupusi sa recicleze si sa contribuie la bunastarea mediului inconjurator, pentru ca oricum o fac deja. Asa ca am creat impreuna cu Pegas aceasta miscare de rezistenta impotriva poluarii pe care am numit-o reciclism", spun reprezentantii SNRB.

Bike-shop-urile dotate cu infrastructura de colectare vor fi vizibile prin aplicatia mobila "Unde Reciclam". Dupa predarea bateriilor uzate, participantii pot inscrie codul unic primit pe pagina www.reciclamimpreuna.ro/reciclism. Mai multe baterii predate, inseamna mai multe sanse de a castiga Partizanul.

"Viziunea Pegas e in stransa legatura cu atentia fata de mediul inconjurator, aspect care se reflecta in varietatea bicicletelor pentru 'commuting', in special cele electrice. Incurajam naveta la munca pe bicicleta pentru ca aeriseste traficul, protejeaza mediul si insanatoseste orasul. La fel ca mersul pe bicicleta, reciclarea contribuie la protectia mediului si poate creste calitatea vietii, mai ales in orasele mari. De la carton, metal, cauciuc si componente electronice, Pegas se bucura sa participe intr-un program de reciclare a bateriilor, motiv pentru care pune la dispozitia clientilor, in toate magazinele din tara, puncte de colectare, pentru un mediu mai putin poluat", a declarat Mihai Chipcia, Consumer & Retail Sales Manager Atelierele Pegas.

In Romania sunt aruncate la gunoi in fiecare an peste 50 de milioane de baterii folosite. Aruncate la intamplare, bateriile uzate sunt extrem de nocive pentru mediul inconjurator, din cauza substantelor periculoase pe care le contin si le elimina in sol (cadmiu, nichel, mercur) punand in pericol sanatatea.

Mai multe detalii despre campanie si concurs sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/reciclism.

#centru reciclare baterii, #Pegas reciclare baterii , #Proiecte mediu