32 mil euro, bani investiti pentru managementul deseurilor in Vaslui

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 16:08
1577 citiri
32 mil euro, bani investiti pentru managementul deseurilor in Vaslui

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, va semna joi, in judetul Vaslui, contractul de finantare a Proiectului Integrat de Management al Deseurilor solide, pentru groapa ecologica de la Rosiesti, proiect in valoare de 32,18 milioane de euro, fara TVA, potrivit NewsIn.

"Proiectul consta in construirea unui depozit conform si a unei statii de sortare la Rosiesti, precum si a patru statii de transfer la Barlad, Husi, Negresti si Vaslui", potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

László Borbely urmeaza sa se intalneasca joi si cu reprezentantii administratiei publice locale si ai institutiilor subordonate MMP.

De asemenea, ministrul Mediului si Padurilor a declarat marti ca spera ca, din banii de la Uniunea Europeana, Romania sa aiba implementat un sistem integrat de management al deseurilor in toate judetele, pana in anul 2015.

"Deoarece sunt prevazute reglementari menite sa asigure protectia mediului, legea instituie obligatia de a trata deseurile intr-o maniera care sa nu aiba efecte negative asupra acestuia si a sanatatii populatiei, prin incurajarea punerii in aplicare a ierarhiei deseurilor si reducerea consumului de resurse. Speram ca, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, legea sa fie deja gata de implementare.

Am inchis pana acum 137 de depozite neconforme si mai trebuie sa inchidem alte 100.

Sper ca din banii de la UE, pana in anul 2015 sa avem implementat, in toate judetele, Sistemul Integrat de Management al Deseurilor", a spus Borbely.

Ministrul Mediului si Padurilor a precizat totodata ca exista contracte incheiate, dar ca responsabilitatea implementarii acestui sistem sta exclusiv la autoritatile locale.

In vederea transpunerii Directivei 98/ 2008 in legislatia nationala, la initiativa Ministerului Mediului si Padurilor, in data de 6 aprilie, Guvernul Romaniei a adoptat Legea privind regimul deseurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea privind regimul deseurilor, #borbely, #protectia mediului, #managemnetul deseurilor , #Protectia mediului