Agentia Europeana de Mediu va prezenta forurilor europene acordurile care nu au fost respectate de Ucraina in realizarea Canalului Bastroe

Luni, 28 Mai 2007, ora 13:38
1416 citiri

Directorul executiv al Agentiei Europene de Mediu, Jacqueline McGlade, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca institutia pe care o reprezinta va prezenta publicului, Parlamentului European si Comisiei Europene toate acordurile internationale care nu au fost respectate de Ucraina in realizarea proiectului Canalul Bastroe.

"Vom prezenta publicului, PE si CE acordurile nerespectate de Ucraina in realizarea Canalului Bastroe, a carui prima etapa s-a finalizat", a afirmat aceasta.

De asemenea, reprezentanta AEM a mentionat ca aceasta problema va fi ridicata la nivel ministerial in cadrul unei intruniri care se va desfasura la Belgrad.

"Prima etapa a realizarii Canalului Bastroe a fost realizata de Ucraina fara a se tine cont de impactul transfrontalier asupra Dunarii, care a dus la un dezechilibru hidrologic in zona si la migratia speciilor", a declarat, la randul sau, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi.

Problema Canalului Barstroe va fi ridicata la Consiliul International pentru Protectia Fluviului Dunarii, in cadru unei intruniri a membrilor acestuia, din perioada 13 - 15 iunie 2007, a precizat ministrul.

"Vom utiliza toate mijloacele din punct de vedere diplomatic pentru solutionarea acestei probleme. Situatia Dunarii trebuie sa fie o problema a Europei, si nu numai a Romaniei", a adaugat ministrul.

Directorul executiv al Agentiei Europene pentru Protectia Mediului (AEM), Jacqueline McGlade, s-a intalnit, luni, la Bucuresti, cu conducerea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si cu experti ai institutiilor de mediu

Bloombiz
(Sursa: Rompres)