ArcelorMittal Galati, amendat cu 100.000 de lei

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 16:27
1670 citiri
ArcelorMittal Galati, amendat cu 100.000 de lei

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a fost amendata, vineri, cu 100.000 de lei de comisarii de mediu, care au gasit 135.000 de tone de slam de furnal in incinta fostei Uzine CocsoChimice, inchisa in vara, transmite corespondentul NewsIn.

"Am descoperit 135.000 de tone de slam de furnal in UCC2. Este un depozit care nu avea nicio autorizatie, niciun aviz si niciun alt document de la Agentia pentru Protectia Mediului", a declarat, vineri, directorul coordonator al Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Mihai Turcu.

Potrivit aceleiasi surse, comisarii de mediu au aplicat companiei o amenda de 100.000 de lei si i-au dat un termen de doua luni pentru evacuarea slamului si desfiintarea acestui depozit.

"In slamul de furnal se gasesc foarte multe pulberi care, in zilele mai calduroase sau cu vant, se pot ridica in atmosfera", a spus Mihai Turcu.

Este a treia amenda aplicata de comisarii de mediu companiei siderugice ArcelorMittal Galati in ultimele sase luni. In iulie, siderurgicul a fost amendat cu 100.000 de lei in urma dezastrului ecologic produs in Halda de Zgura in iunie, cand cantitati uriase de deseuri industriale s-au surpat, blocand pe o lungime de 560 de metri canalul care face legatura intre iazurile tehnologice Malina Nord si Malina Sud, care preiau apele uzate din combinat.

In octombrie, la trei luni de cand combinatului i s-a interzis sa mai depoziteze deseuri industriale in Halda de Zgura, Garda de Mediu a amendat compania cu 50.000 de lei pentru ca a descoperit, in mai multe uzine de pe platforma siderurgica, depozite necontrolate de deseuri inerte.

 

#ArcelorMittal, # amenda, # slam, # furnal , #Protectia mediului