Francois Hollande: Summitul de la Rio ar putea fi un esec

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 15:48
4228 citiri
Francois Hollande: Summitul de la Rio ar putea fi un esec

Presedintele francez Francois Hollande a atras atentia vineri, la Paris, in legatura cu "riscul de esec" care planeaza asupra summitului de la Rio privind dezvoltarea durabila, prevazut sa se desfasoare in metropola braziliana in perioada 20-22 iunie, reuniune la care va participa si seful statului francez.

Conferinta de la Rio "va fi dificila, stim ca exista riscuri, riscul unor cuvinte rostite care nu se vor regasi in documentele oficiale, riscul de divizare intre tarile dezvoltate, tarile emergente, tarile sarace, riscul de esec deoarece pot exista alte situatii de urgenta", a afirmat presedintele francez.

Seful statului a facute aceste declaratii in deschiderea forumului Clubului France Rio+20, care reuneste reprezentanti locali, directori de asociatii si companii, ONG-uri, sindicate, in vederea summitului de la Rio.

"Lumea isi indreapta in prezent atentia catre criza economica, criza finantelor, este preocupata de o serie de conflicte, de cel din Siria, fapt care ar putea distrage atentia de la ceea ce este totusi o urgenta majora, cea a mediului inconjurator", a avertizat el.

"Esecul se poate produce din cauza unei forme de neglijenta, de indiferenta, de superficialitate, din cauza tentatiei de a ignora pericolele", a estimat presedintele francez, insistand insa asupra faptului ca "exista o criza a biosferei".