Tariful de tranzitare a canalelor navigabile in perioada inghetului a fost redus cu 20%

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 15:44
1660 citiri
Tariful de tranzitare a canalelor navigabile in perioada inghetului a fost redus cu 20%

Compania Nationala "Administratia Canalelor Navigabile" a redus cu 20% tariful de tranzitare a canalelor navigabile in perioada inghetului si nu se mai percep taxe armatorilor ce uitilizeaza remorchere si alte nave de interventie pentru spart gheata, a anuntat marti compania.

"Pe canalele navigabile se tranziteaza in conditii de iarna, din cauza vremii nefavorabile si a temperaturilor sub zero grade. In perioada de iarna si a ninsorilor abundente, Compania Nationala "Administratia Canalelor Navigabile" face eforturi pentru a asigura, in permanenta, functionarea ecluzelor si derularea navigatiei pe canale in conditii de siguranta" au declarat reprezentantii companiei.

In aceasta perioada de inghet, tariful de tranzitare a canalelor navigabile este redus cu 20% conform Hotararii nr.4 din 31 ianuarie 2006 aprobate in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile.

Serviciul Plan Program Urmarire Trafic Siguranta Navigatiei din cadrul CN ACN S.A.

Constanta urmareste permanent evolutia conditiilor meteorologice si a formatiunilor de gheata de pe cele doua canale navigabile, si informeaza din timp navele si convoaiele care solicita tranzitarea.

Pe Canalul Dunare-Marea Neagra se naviga in conditii de gheata sparta, iar pe Canalul Poarta Alba - Midia Navodari, din ncauza lipsei traficului, s-a format un pod de gheata cu grosimea intre 8 si 10 cm.

S.A CN A.C.N. SA Constanta preleveaza un debit suplimentar din Dunare prin statia de pompare complexa Cernavoda, in vederea uzinarii cu microhidrocentralele de la ecluza Agigea si tranziteaza acest volum de apa catre mare.

Conform Biroului Gospodarirea Apelor-Protectia Mediului, in prezent, lanivele ridicate in Dunare, se tranziteaza pe Canalul Dunare-Marea Neagra si se uzineaza debitul de 90m3/s.

Acest lucru ajuta la mentinerea temperaturii apei sub limita de inghet si a senalului navigabil practicabil pentru tranzitarea navelor.

 

#canale, #inghet, #navigabile, #tarif, #tranzitare , #Protectia mediului