Acord international pentru eliminarea unor gaze extrem de nocive, folosite la frigidere si aparate de aer conditionat

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 13:47
1201 citiri
Acord international pentru eliminarea unor gaze extrem de nocive, folosite la frigidere si aparate de aer conditionat
Foto: Pixabay

Comunitatea internationala a adoptat sambata dimineata un calendar in vederea eliminarii progresive a hidrofluorcarburilor (HFC), niste gaze cu un efect extrem de nociv asupra atmosferei.

Acestea sunt utilizate la frigidere si climatizatoare, iar tarile bogate sunt indemnate sa actioneze mai rapid decat tarile in curs de dezvoltare, relateaza AFP.

Acordul, incheiat sub forma unui amendament al Protocolului de la Montreal cu privire la protejarea stratului de ozon, a fost aplaudat puternic de catre diplomati, extenuati dupa ce au petrecut o noapte intreaga sa-l perfecteze.

"Anul trecut, la Paris (la COP21), am promis sa protejam lumea de cele mai dure efecte ale modificarilor climatice", a reactionat directorul Programului ONU pentru Mediu Erik Solheim, citat intr-un comunicat. "Astazi onoram aceasta promisiune", a subliniat el.

Agentia americana pentru Protectia Mediului a catalogat acordul drept "istoric": "Ne amintim de aceasta zi ca de una dintre cele mai importante in ...citeste mai departe despre "Acord international pentru eliminarea unor gaze extrem de nocive, folosite la frigidere si aparate de aer conditionat" pe Ziare.com

#acord eliminare gaze nocive, #acord eliminare hidrofluorcarburili , #Stiri Mediu