Acord istoric pentru protectia mediului

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 16:24
3576 citiri
Acord istoric pentru protectia mediului
Foto: Business Insider

Statele Unite si China, printre cei mai mari producatori de poluare, au semnat recent un acord istoric, dupa ce statul comunist a inceput sa constientizeze ca, odata cu poluarea, vine si o mare responsabilitate.

Presedintele american Barack Obama si omologul sau chinez Xi Jinping au anuntat, miercuri, semnarea celui mai important acord pe schimbari climatice din ultimii 25 de ani ai diplomatiei de profil, arata Bloomberg.

Cele doua tari au stabilit noi obiective de reducere a poluarii si un nou parteneriat care va ajuta la atingerea lor. Astfel, Statele Unite si-au propus sa reduca gazele cu efect de sera cu pana la 28% fata de nivelul din 2005, pana in anul 2025. La randul sau, China s-a angajat sa reduca nivelul poluarii pana in 2030, insa detaliile sunt deocamdata incerte.

Chiar si asa, acum nu este important ce contine pactul, ci faptul ca el exista, intrucat este pentru prima oara cand China accepta sa ...citeste mai departe despre "Acord istoric pentru protectia mediului" pe Ziare.com

#China SUA poluare, #China SUA pact poluare, #pact istoric poluare , #Stiri Mediu