Acord istoric privind schimbarile climatice, semnat de 175 de tari, inclusiv Romania (Video)

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 23:17
819 citiri
Acord istoric privind schimbarile climatice, semnat de 175 de tari, inclusiv Romania (Video)
Foto: Facebook/United Nations

Acordul de la Paris asupra climei, convenit in decembrie 2015, a fost semnat vineri, la sediul Natiunilor Unite din New York, de 175 de tari, printre care si Romania.

Este un record, niciodata pana acum nemaifiind consemnat un numar atat de mare de tari care sa semneze un acord international intr-o singura zi. Evenimentul a coincis cu Ziua Pamantului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Este un moment istoric. Niciodata pana acum un acord international nu a mai fost semnat in aceeasi zi de un numar atat de mare de state", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Obama, despre acordul de la Paris: Cea mai buna sansa pentru a salva planeta

Romania a fost reprezentata de ministrul Mediului, Cristina Pasca Palmer, dupa cum a anuntat, pe Twitter, ambasadorul Romaniei la ONU, Ion Jinga.

Cristiana Pasca Palmer, HoD Romania signed the #ParisAgreement @ionjinga pic.twitter.com/MxOHUYiox9- United Nations (@UN) April 22, 2016

Incalzire globala: Acord istoric adoptat ...citeste mai departe despre "Acord istoric privind schimbarile climatice, semnat de 175 de tari, inclusiv Romania (Video)" pe Ziare.com

#acord mediu semnat Paris, #acord mediu Paris, #175 tari acord Paris , #Stiri Mediu