Ai panou solar pe casa? Iata cu cat ai putea vinde energia

Luni, 21 August 2017, ora 19:25
1706 citiri
Ai panou solar pe casa? Iata cu cat ai putea vinde energia
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care detin centrale producatoare de energie regenerabila cu puteri instalate de sub 100 KW pot vinde energia produsa operatorilor de distributie la care sunt racordati.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a elaborat un proiect de ordin care arata ca preturile de vanzare catre distribuitori sa fie cuprinse intre 183,01 si 187,54 lei/MWh, arata Profit.ro.

Acum urmeaza a Ministerul Finantelor sa emita norme cu privire la facturarea acestor tranzactii, inclusiv referitoare la TVA-ul, accizele si impozitul pe venit.

ANRE a facut acest draft de act normativ, dupa ce de la 1 aprilie a intrat in vigoare o modificare la legea subventionarii energiei regenerabile. Aceasta stipuleaza ca "persoanele fizice care detin unitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu putere instalata sub 100 KW pe loc de consum pot vinde energia electrica produsa si livrata in reteaua electrica apartinand operatorilor de distributie concesionari, in vederea acoperirii consumului propriu tehnologic al retelei electrice (CPT - pierderile din retea - n.red.), la un pret stabilit conform reglementarilor ANRE". ...citeste mai departe despre "Ai panou solar pe casa? Iata cu cat ai putea vinde energia" pe Ziare.com

#panouri electrice energie produsa, #panouri electrice , #Stiri Mediu