Apple, furnizor de energie solara. Gigantii din Silicon Valley pariaza pe Soare

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 18:14
1728 citiri
Apple, furnizor de energie solara. Gigantii din Silicon Valley pariaza pe Soare
Foto: Flickr/Pacific Southwest Region USFWS

Pentru majoritatea oamenilor, Apple este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, calculatoare si ceasuri inteligente. De curand insa, compania din Cupertino a devenit si furnizor de energie.

In august, Apple a primit aprobarea pentru a vinde energie produsa la ferma sa solara din California, pe care a cumparat-o cu un an in urma, scrie BBC.

Compania a investit in energie regenerabila si inainte si spune ca isi doreste ca, in cele din urma, toate operatiunile sale sa fie alimentate integral cu energie verde.

Si nu este singura companie importanta care se extinde in domeniul energiei regenerabile. Compania americana de comert online Amazon tocmai a anuntat ca va construi o ferma eoliana de 253 MW in Texas. De asemenea, Google investeste in centrala solara Ivanpah Solar Electric Generating System, iar recent a inceput o colaborare cu SunPower pentru a construi panouri solare pentru locuinte.

De ce sunt companiile de tehnologie atat de interesate de energia ...citeste mai departe despre "Apple, furnizor de energie solara. Gigantii din Silicon Valley pariaza pe Soare" pe Ziare.com

#Apple Google energie solara, #panouri solare , #Stiri Mediu