Blocarea exporturilor de masa lemnoasa nu rezolva problema taierilor ilegale

Sambata, 16 Mai 2015, ora 07:20
1228 citiri
Blocarea exporturilor de masa lemnoasa nu rezolva problema taierilor ilegale

Blocarea exporturilor de masa lemnoasa din Romania nu rezolva problema taierilor ilegale, iar o asemenea masura luata de Guvern ar fi doar una de imagine.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va bloca exporturile la scurt timp dupa ce deputatii din comisiile de mediu, agricultura si juridica au respins cererea de reexaminare a Codului Silvic si au pastrat plafonarea la 30% a exploatarii de lemn pentru o companie.

Ponta vrea interzicerea exportului de lemn neprelucrat: Veniti cu o solutie sau va gasiti de munca! (Video)

"Interzicerea sau limitarea exportului de busteni este o masura buna in general; nu raspunde insa intr-un mod relevant la problema taierilor ilegale si nici nu este o problema prioritara de rezolvat, deoarece nu se exporta busteni decat intr-o masura foarte limitata", spune Ionut Apostol, director de campanii Greenpeace Romania.

Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2013 operatorii economici atestati in exploatarea forestiera au exploatat un ...citeste mai departe despre "Blocarea exporturilor de masa lemnoasa nu rezolva problema taierilor ilegale" pe Ziare.com

#blocare exporturi lemn, #interzicere exporturi lemn, #exporturi lemn defrisari, #defrisari paduri Ponta, #probleme Codul Silvic , #Stiri Mediu