Casezi o rabla mai veche de 12 ani, primesti 4.500 de lei pentru panouri solare sau centrale termice eco - proiect de lege

Duminica, 25 Februarie 2018, ora 14:56
3959 citiri
Casezi o rabla mai veche de 12 ani, primesti 4.500 de lei pentru panouri solare sau centrale termice eco - proiect de lege
Foto: Arhiva Pixabay

Persoanele fizice sau juridice care predau pentru casare masini mai vechi de 12 ani ar urma sa primeasca un voucher de 4.500 de lei, pentru achizitia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus si surse alternativ/ecologice, potrivit unui proiect depus la Senat.

"Se acorda suma de 4.500 de lei pentru achizitia de panouri solare/centrale termice cu coeficient de poluare redus si surse altenativ/ecologice, pentru persoanele fizice/sau juridice care predau, intr-un centru autorizat de colectare, autovehicule pentru casare, cu o vechime mai mare de 12 ani", prevede legea privind sustinerea eliminarii autovehiculelor poluante, depusa la Senat, de mai multi parlamentari PNL.

Justificarea sumei se face prin dovada fiscala (factura insotita de decontul tichetului), in termen de 30 de zile de la data primirii tichetului, potrivit proiectului de lege.

Initiatorii vor ca aceasta campanie sa se suprapuna Programului National Rabla, pentru anul 2018.

De asemenea, produsul achizitionat trebuie sa fie insotit de documente care sa dovedeasca impactul asupra mediului inconjurator, certificat de garantie corespunzator normelor europene.

Citeste mai departe despre "Casezi o rabla mai veche de 12 ani, primesti 4.500 de lei pentru panouri solare sau centrale termice eco - proiect de lege" pe Ziare.com.

#Rabla voucher panouri solare, #Rabla voucher centrale termice ecologice , #Stiri Mediu