Cat poluezi atunci cand trimiti un mail - Impactul urias al Internetului asupra mediului

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 19:51
1136 citiri
Cat poluezi atunci cand trimiti un mail - Impactul urias al Internetului asupra mediului
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 40% din populatia globului are acces la Internet si se apreciaza ca aceasta cifra va urca la 90% peste 20 de ani. Insa electronicele nu sunt neutre pentru mediu, atrag atentia activistii.

Paduri scutite de taieri datorita scaderii folosirii hartiei, mai putin carburant consumat ca urmare a comenzilor online, care nu mai necesita deplasari - beneficiile pentru mediu ale folosirii Internetului in viata de zi cu zi sunt evidente.

Insa producerea si utilizarea noilor tehnologii au impact asupra mediului inconjurator, care este adesea ignorat.

Doua portaluri, e-RSE si greenIT, au estimat ca amprenta mediului online la nivel mondial ar fi de 1.037 TWh de electricitate, adica 40 de centrale nucleare si 609 milioane de tone de gaze cu efect de sera (GES). In ceea ce priveste resursa de apa, utilizarea anuala a Internetului de o persoana corespunde consumului a 3.000 de litri de apa, respectiv unei cantitati de 200 de kilograme de GES.

Cat reciclam din numarul imens de ...citeste mai departe despre "Cat poluezi atunci cand trimiti un mail - Impactul urias al Internetului asupra mediului" pe Ziare.com

#poluare electronice, #poluare Internet , #Stiri Mediu