Cat reciclam din numarul imens de mobile, computere si televizoare comercializate

Duminica, 30 August 2015, ora 14:35
1282 citiri
Cat reciclam din numarul imens de mobile, computere si televizoare comercializate
Foto: kaboompics.com

Doar o treime din deseurile electronice din Europa sunt reciclate asa cum trebuie, un numar imens de telefoane mobile, computere si televizoare fiind comercializate in mod ilegal sau abandonate, se mentioneaza intr-un studiu realizat de ONU si de Interpol si dat publicitatii duminica.

Suedia si Norvegia se apropiau de tintele europene de colectare si reciclare a 85% din totalul deseurilor electrice si electronice, situandu-se astfel in topul clasamentului, in timp ce, la polul opus, Romania, Spania si Cipru colectasera si reciclasera mai putin de 20% din total, se arata in studiu, informeaza Reuters.

Normele europene impun reciclarea asa-numitelor "e-deseuri", produse electronice sau baterii, pentru a recupera metale precum aur si argint si pentru a evita poluarea cu elemente toxice precum plumbul sau mercurul.

In ansamblu, 35% din volumul total de e-deseuri de pe continentul european a fost reciclat corespunzator in 2012, potrivit studiului. In raport, este respinsa totodata ...citeste mai departe despre "Cat reciclam din numarul imens de mobile, computere si televizoare comercializate" pe Ziare.com

#reciclare deseuri electronice, #procent reciclare Romania, #deseuri electronice Romania , #Stiri Mediu