Ce-a reusit Macron sa-l determine pe Trump sa spuna despre Acordul de la Paris: S-ar putea intampla ceva

Joi, 13 Iulie 2017, ora 22:28
1657 citiri
Ce-a reusit Macron sa-l determine pe Trump sa spuna despre Acordul de la Paris: S-ar putea intampla ceva
Foto: captura video Facebook/The White House

Presedintele american, Donald Trump, a afirmat joi, in cursul unei conferinte de presa comune cu omologul sau francez, Emmanuel Macron, ca "s-ar putea intampla ceva" in legatura cu acordul de la Paris.

"S-ar putea intampla ceva legat de acordul de la Paris", a spus Donald Trump, imediat dupa ce a reafirmat ca relatia sa cu Emmanuel Macron este "foarte buna", transmite AFP.

"Sa vedem ce se intampla", a adaugat el, la sase saptamani dupa ce a anuntat ca Statele Unite intentioneaza sa se retraga din tratatul semnat in 2015.

Mai devreme, seful statului francez afirmase ca respecta decizia presedintelui american de a retrage Statele Unite din acest acord, "un progres international major", fata de care el "ramane atasat".

"Respect decizia presedintelui Trump. Gandirea si actiunea sa sunt adecvate si corespunzatoare cu angajamentele sale din campanie. In ce ma priveste, raman atasat fata de acordul de la Paris si dorintei mele de a continua cadrul acestui acord", a spus Emmanuel Macron.

"Sunt in dezacord cu modul in care citim acordul de la Paris (...) Asta trebuie sa afecteze, sa impiedice insa discutiile pe care le avem legat de toate celelalte subiecte? Absolut nu, in niciun caz", a insistat el.

"Dorinta mea este de a continua discutia cu Statele Unite ale Americii si presedintele Trump despre acest subiect care este extrem de important", a subliniat seful statului francez.

Citeste si Macron vrea sa-l convinga pe Trump sa adere iar la Acordul de la Paris: Terorismul si clima sunt legate

Franta ironizeaza dur Casa Alba, dupa decizia lui Trump de a parasi Acordul de la Paris (Video) ...citeste mai departe despre "Ce-a reusit Macron sa-l determine pe Trump sa spuna despre Acordul de la Paris: S-ar putea intampla ceva" pe Ziare.com

#Macron Trump acord Paris , #Stiri Mediu