Ce sunt deseurile electrice si cum polueaza mediul inconjurator?

Joi, 03 Iulie 2014, ora 15:53
2693 citiri
Ce sunt deseurile electrice si cum polueaza mediul inconjurator?
Foto: Patrula de Reciclare

Deseurile electrice nu se arunca la ghena, impreuna cu gunoiul menajer. Semnul distinctiv (tomberonul taiat) il intalnim in toate manualele de utilizare a unui echipament electric sau electrocasnic nou.

Dar cine are rabdare sa parcurga aceste manuale pana la capat, in incercarea de a descifra toate tainele noii "jucarii" achizitionate?

Ce sunt deseurile electrice - DEEE...

E bine sa stim ca DEEE inseamna Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice, adica televizoare, frigidere, masini de spalat, cuptoare cu microunde, aspiratoare, computere, imprimante, monitoare, telefoane mobile, chiar si becuri si tuburi fluorescente (neoane).

In general, orice echipament a carui functionare necesita energie electrica devine deseu atunci cand se strica sau pur si simplu nu ne mai e de folos. Pe scurt: orice "se baga in priza" sau functioneaza cu baterii.

... si cum polueaza ele mediul inconjurator?

Deseurile electrice au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin ...citeste mai departe despre "Ce sunt deseurile electrice si cum polueaza mediul inconjurator?" pe Ziare.com

#reciclare deseuri electrice, #colectare deseuri electrice, #patrula reciclare deseuri, #poluare deseuri electrice , #Stiri Mediu